HomeΚΡΗΤΗΜε τον Ηρακλειώτη Αρχιεπίσκοπο Κατάρ, κ. Μακάριο, συναντήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Με τον Ηρακλειώτη Αρχιεπίσκοπο Κατάρ, κ. Μακάριο, συναντήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Στη Ντόχα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, προσκεκλημένος του ομολόγου του, Salah bin Ghanem Al Ali, συζητώντας τη δημιουργία ατζέντας κοινών αθλητικών πρωτοβουλιών και δράσεων για το 2022, βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών το οποίο έχει κυρωθεί από τη Βουλή.

Ο κ. Αυγενάκης, μάλιστα, δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία της παρουσίας του στη Ντόχα και φρόντισε σήμερα Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021, να συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καττάρων, Μακάριο, κατά κόσμον Γιώργο Μαυρογιαννάκη, συντοπίτη μας από το χωριό Χάρακας στη Μεσσαρά.

Ο Αρχιεπίσκοπος διακονεί επί 17 χρόνια την Ορθόδοξη Εκκλησία στο Εμιράτο του Κάταρ και έχει επιτελέσει εξαιρετικά σημαντικό έργο στη διατήρηση και ανάπτυξη της πολυπληθούς, πλέον, Χριστιανικής κοινότητας της χώρας.

Η χαρά και η συγκίνηση των δύο ανδρών ήταν έκδηλη, καθώς σε προηγούμενο ταξίδι του κ. Αυγενάκη στο Κατάρ, δεν είχε καταστεί δυνατόν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Η συζήτηση ήταν θερμή και ο κύριος Μακάριος με ικανοποίηση πληροφορήθηκε όσα αφορούν στην Εκκλησία της Κρήτης, αλλά και στις εξελίξεις της τοπικής κοινωνίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση