HomeΚΡΗΤΗΤο Ηράκλειο γίνεται «πράσινο» ξανά – Νέες φυτεύσεις αστικού πρασίνου

Το Ηράκλειο γίνεται «πράσινο» ξανά – Νέες φυτεύσεις αστικού πρασίνου

Η πόλη αποκτά νέους πνεύμονες πρασίνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι νέες φυτεύσεις καθώς και ο εμπλουτισμός υπαρχουσών χώρων πρασίνου από τον Δήμο Ηρακλείου. Στόχος των εργασιών που έχει αναλάβει το αρμόδιο τμήμα είναι η αύξηση των πράσινων σημείων στο Ηράκλειο αλλά η βελτίωση και αποκατάσταση τυχόν φθορών που έχουν προκληθεί σε υφιστάμενες  φυτεύσεις, αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά και αισθητικά τους κοινόχρηστους χώρους -και ως εκ τούτου- το αστικό τοπίο.

Είναι ενδεικτικά τα στοιχεία του τμήματος πρασίνου σύμφωνα με τα οποία από το Σεπτέμβριο του 2019 έχουν φυτευτεί 1.150 δέντρα σε διάφορα σημεία της πόλης του Ηρακλείου ενώ μέχρι το φθινόπωρο του 2022 θα έχουν γίνει επιπλέον χίλιες φυτεύσεις σε υπάρχοντες χώρους , σε 45 νέους χώρους , στις δημοτικές κοινότητες καθώς και σε σχολικούς κήπους.

Εκτός από τις φυτεύσεις δέντρων προχωρούν και αυτές των φυτών σε νησίδες, πρανή και άλλα σημεία που έχουν επιλεγεί προκειμένου να αυξηθεί το αστικό πράσινο.

Την τελευταία εβδομάδα έγιναν τέτοιες φυτεύσεις στους κυκλικούς κόμβους που βρίσκονται στο Κομμένο Μπεντένι και τη Ρομαντική  Γωνιά, στη νέα νησίδα της οδού Καραμανλή καθώς και στο πρανές της Λεωφόρου Κνωσσού. Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε πολλά ακόμη σημεία του Ηρακλείου.

prasino2

prasino4

prasino5

prasino6

prasino7

Διαφήμιση
Διαφήμιση