HomeHL-TOPΚρήτη – κορωνοϊός: 102 ασθενείς στα νοσοκομεία – Ποιοι νομοί «πιέζονται»

Κρήτη – κορωνοϊός: 102 ασθενείς στα νοσοκομεία – Ποιοι νομοί «πιέζονται»

Δύο νοσοκομεία της Κρήτης έχουν υψηλά ποσοστά νοσηλειών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 102 ανέρχονται οι νοσηλείες των ασθενών με κορωνοϊό σε ολόκληρη την Κρήτη με 89 από αυτούς να βρίσκονται σε απλή κλινική covid, 13 στη ΜΕΘ και εννέα εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα στα νοσοκομεία του νησιού η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΑΓΝΗ

Έντεκα ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό συνολικά, οκτώ από τους οποίους σε κλινική covid, τρεις στη ΜΕΘ και δύο από αυτούς είναι διασωληνωμένοι.

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ

Στο δεύτερο νοσοκομείο του Ηρακλείου δεκατρείς ασθενείς νοσηλεύονται συνολικά με covid, δέκα από τους οποίους σε απλή κλινική, τρεις στη Μονάδα και ένας διασωληνωμένος.

ΧΑΝΙΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων φαίνεται να υπάρχει πίεση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αφού συνολικά 36 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό, από τους οποίους τέσσερις σε απλή κλινική και τρεις διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνολικά στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου νοσηλεύονται 21 ασθενείς, 19 εκ των οποίων σε απλή κλινική και δύο βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

ΛΑΣΙΘΙ

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται 12 ασθενείς με κορωνοϊό, έντεκα εκ των οποίων βρίσκονται σε απλή κλινική και ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Μόλις πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στην Ιεράπετρα, ένας στη Σητεία και τρεις στη Νεάπολη.

Εμβολιασμοί: Τα στοιχεία για την Κρήτη

Υψηλά είναι τα ποσοστά των εμβολιασμών στην Κρήτη τόσο στο σύνολο του πληθυσμού όσο και στους άνω των 60 ετών. Ωστόσο ένας νομός του νησιού εμφανίζεται ουραγός ενώ οι υπόλοιποι τρεις έχουν πολύ υψηλά ποσοστά.

Συγκεκριμένα, στο Ρέθυμνο ο εμβολιασμός στο σύνολο του πληθυσμού φτάνει στο 57%, στα Χανιά το 58%, στο Λασίθι το 63% και στο Ηράκλειο το 61%.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι άνω των 60 στο Ρέθυμνο ανέρχονται στο 75%, στα Χανιά το 77%, στο Λασίθι στο 78% και στο Ηράκλειο στο 81%.

pinakasanemvoliastoi2

Διαφήμιση
Διαφήμιση