HomeHL-9Πλοίο με μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Πλοίο με μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Περισυλλέχθηκαν 67 άτομα που είναι καλά στην υγεία τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονη ήταν η κινητοποίηση των αρχών εξαιτίας ενός πλοίου που εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης να βρίσκεται σε ημιβυθισμένη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν σήμερα αργά το μεσημέρι όταν το πλοίο «Harrison» εξέπεμψε σήμα sos την ώρα που έπλεε ανοιχτά της Παλαιόχωρα καθώς όπως αναφέρθηκε στις αρχές άρχισε να μπάζει νερά.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με σκάφη του λιμενικού αλλά και ιδιώτες να σπεύδουν στο σημείο προκειμένου να περισυλλέξουν τους μετανάστες.

Στο πλοίο «Horrizon» επέβαιναν 69 συνολικά άτομα ωστόσο ένας ανασύρθηκε νεκρός ενώ ένας ακόμα εντοπίστηκε τραυματίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσά τους βρίσκονται πέντε γυναίκες και τρία παιδιά.

Εξετάστηκαν από εθελοντές και γιατρούς οι μετανάστες

Οι 67 μετανάστες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας όπου εκεί βρισκόταν εθελοντές του Ερυθρού σταυρού αλλά και υγειονομικό προσωπικό.

Οι μετανάστες εξετάστηκαν από τους υγειονομικούς και διαπιστώθηκε ότι τέσσερα άτομα φέρουν κάποια τραύματα, ευτυχώς ελαφρά.

Ωστόσο, ο ένας τραυματίας ενδέχεται να μεταφερθεί για περαιτέρω εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας.

Παράλληλα, στους μετανάστες έγιναν και ράπιντ τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Βρέθηκε χώρος για να φιλοξενηθεί

Από την πρώτη στιγμή του εντοπισμού των μεταναστών ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να βρεθεί κάποιος χώρος για την προσωρινή φιλοξενία τους.

«Ο δήμος δεν έχει εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσει τόσα πολλά άτομα. Έτσι, προσφέρθηκε η ενορία της Κουντούρας και ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Κουντούρας να διαθέσουν την ενοριακή αίθουσα που έχουν για την φιλοξενία τους. Έτσι, οι μετανάστες αφού εξετάστηκαν από τους υγειονομικούς μπήκαν σε πούλμαν και οδηγήθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Σελίνου – Καντάνου Αντώνης Περράκης προσθέτοντας πως ήδη η Πολιτική Προστασία μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό έχει προβλέψει για κλινοσκεπάσματα και είδη πρώτης ανάγκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση