HomeΚΡΗΤΗΝτρίπλες και χαμόγελα στο γήπεδο Αρκαλοχωρίου

Ντρίπλες και χαμόγελα στο γήπεδο Αρκαλοχωρίου

Επιτυχημένη η έναρξη της εκδήλωσης: «ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με χαρούμενα πρόσωπα, ζωηρές φωνές και τον ενθουσιασμό των μικρών παιδιών, πλημμύρισε το γήπεδο του Αρκαλοχωρίου, στην έναρξη του camp ποδοσφαίρου για τα παιδιά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, με τη βοήθεια προπονητών όλων των Ακαδημιών ποδοσφαίρου του νομού Ηρακλείου.

Μια διοργάνωση που πραγματοποιείται με στόχο την ηθική και την υλική στήριξη των παιδιών των σεισμόπληκτων οικογενειών του Δήμου.

Η παρουσία των παιδιών και των οικογενειών τους, ήταν συγκινητική, καθώς δύο περίπου μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό, τα χαμόγελα περίσσευαν, με αφορμή αυτή τη σημαντική διήμερη πρωτοβουλία που χάρισε στιγμές χαράς στα παιδιά που έχουν ανάγκη να τονωθούν ψυχολογικά και να διασκεδάσουν.

Το αθλητικό διήμερο ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, με τους προπονητές Ακαδημιών Ποδοσφαίρου από το Ηράκλειο να προπονούν παιδιά κάθε ηλικίας και φύλου, από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, ενώ αύριο Κυριακή 21 Νοεμβρίου, την σκυτάλη θα πάρουν οι Ακαδημίες ποδοσφαίρου του Ηρακλείου και της Κρήτης, με το συμβολικό ποσό συμμετοχής των παιδιών στο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου για ηλικίες 6-7 χρονών, να συνδράμει τον σκοπό της ενίσχυσης των σχολικών επιτροπών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, οι οποίες θα αναλάβουν με τη σειρά τους να ενισχύσουν όλα τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής που υπέστησαν ζημιές.

Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
foto-prosopa
«Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, έχοντας ως πρώτο στόχο τη στήριξη των παιδιών μας, που είναι το μέλλον του Δήμου, δε θα μπορούσαμε να μην στηρίξουμε και να μην πρωτοστατήσουμε σε αυτή τη σπουδαία- από κάθε άποψη- διήμερη εκδήλωση, που στόχο έχει να χαρίσει το γέλιο στα παιδιά και να αποτελέσει μια ακόμη ευκαιρία για συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του αγώνα που δίνουμε, ώστε να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον εφιάλτη που βιώνουμε ως Δήμος. Μαζί στα εύκολα μα πιο μαζί στα δύσκολα», ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη.

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε εσάς και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής δράσης, μέσα από την οποία αποδεικνύεται η πραγματικά ανιδιοτελής σας αγάπη για τον τόπο σας και η θέλησή σας να συνεισφέρετε έμπρακτα στις προσπάθειες για να επουλωθούν οι πληγές των καταστροφικών σεισμών. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, αγκαλιάσαμε την ιδέα διοργάνωσης του τουρνουά, ανταποκρινόμενοι άμεσα στο αίτημα του Δήμου για την ουσιαστική και οικονομική κάλυψή του, ενισχύοντας και συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο τους μαθητές και τα σχολεία του τόπου μας», ανέφερε στο μήνυμα του ο κ. Αυγενάκης ο οποίος βρισκόταν σε αποστολή του Υπουργείου στο Κατάρ και εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της διοικούσας Επιτροπής στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, Λευτέρη Ζερβό.
proskeklhmenoi
Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τον ΟΦ Αρκαλοχωρίου, τον Α.Σ Αναγέννηση, τον Α.Σ. Υγείας και τον Σύλλογο Σεισμόπληκτων δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» ενώ στηρίζονται επίσης από την ΕΠΣΗ και τις τοπικές Ακαδημίες Ποδοσφαίρου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζωρτζογλου, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ενώ στους παρευρισκόμενους απηύθυνε χαιρετισμό ο Μανώλης Παπαδάκης, εμπνευστής και ένας εκ των διοργανωτών της αθλητικής αυτής εκδήλωσης .

Διαφήμιση
Διαφήμιση