HomeHL-9Στην Αθήνα o Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Οι συναντήσεις που θα έχει

Στην Αθήνα o Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Οι συναντήσεις που θα έχει

Συναντήσεις με Πολιτειακούς παράγοντες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Αθήνα έφθασε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και θα έχει μια σειρά από σημαντικές συναντήσεις με την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας καθώς και με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι έφθασε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τακτική πτήση από την Πόλη, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει εξαήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ο Εξοχ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ενώ του αποδόθηκαν τιμές από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον καλωσόρισαν, επίσης, ο επιχώριος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ορεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μαζί με στελέχη της Ι.Συνόδου, κληρικοί και άλλοι παράγοντες», αναφέρει το Πατριαρχείο.

Οι συναντήσεις που θα έχει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Σήμερα το απόγευμα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ενώ κατά τη διάρκεια της εξαήμερης παραμονής του θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κώστα Τασούλα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση