HomeHL-9Δήμο Γόρτυνας: Καταγγέλλει το Δημοτικό Συμβούλιο – Γιατί ακυρώνονται αποφάσεις

Δήμο Γόρτυνας: Καταγγέλλει το Δημοτικό Συμβούλιο – Γιατί ακυρώνονται αποφάσεις

Άκυρες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου λόγω μη παρουσίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση με σοβαρές αιχμές προς κάθε εμπλεκόμενο εξέδωσε ο Δήμος Γόρτυνας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται σαφώς ότι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου οι οποίες αφορούν σε φλέγοντα ζητήματα αποβαίνουν άκυρες επειδή δεν παρίσταται στα συμβούλια το 2/3 των συμβούλων όπως προβλέπει ο νόμος.

Καταγγέλλεται στην ανακοίνωση ότι με το αίτημα η «διεξαγωγή των συνεδριάσεων (να γίνεται) δια ζώσης» οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν παρεβρίσκονται στα δημοτικά συμβούλια, ενώ η ανακοίνωση από πλευράς δήμου κλείνει με την προτροπή «ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου:

Τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα… θέατρο του παραλόγου από παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι απέχουν ή συμμετέχουν επιλεκτικά και εκ περιτροπής σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, επιλέγοντας, συνειδητά, να μπλοκάρουν την καταβολή της μισθοδοσίας εργαζομένων του Δήμου μας.

Χρησιμοποιούν, μάλιστα, ως πρόσχημα το γεγονός ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διεξάγονται δια περιφοράς, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία και… απαιτούν δήθεν την διεξαγωγή των συνεδριάσεων δια ζώσης, ενώ γνωρίζουν ότι, ακόμα και αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό, ορισμένοι εξ αυτών – μεταξύ των οποίων και επικεφαλής παράταξης – δεν θα είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν (!!!), επειδή είτε δεν διαθέτουν, είτε δεν έχουν προσκομίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού!

Σήμερα, Παρασκευή 19/11/2021, συγκλήθηκε για τέταρτη φορά, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, με τα εξής θέματα:

  1. Τροποποίηση προϋπολογισμού, για την ενίσχυση πιστώσεων μισθοδοσίας προσωπικού (απαραίτητη για την πληρωμή των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, που γίνεται ως τις 21 κάθε μηνός μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών)
  2. Καταβολή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) εργαζομένων του Δήμου Γόρτυνας (εκκρεμότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής!)

Επιπλέον, στην συνεδρίαση θα ζητούνταν η έγκριση ψηφίσματος στήριξης των κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων της Κρήτης.

Για την νόμιμη διεξαγωγή της συνεδρίασης, απαιτούνταν η συμμετοχή των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου (18 δημοτικών συμβούλων, σε σύνολο 27). Στην συνεδρίαση συμμετείχαν και ψήφισαν θετικά μόνο 17 δημοτικοί σύμβουλοι, με αποτέλεσμα η διαδικασία να ακυρωθεί για τέταρτη φορά.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι: Νίκος Σχοιναράκης, Στέλιος Μπομποδάκης, Μιχάλης Ανδρεαδάκης, Κωνσταντίνος Σέγκος, Σταύρος Ξυλούρης, Κωνσταντίνος Πηρουνάκης, Κωνσταντίνος Ξυλούρης, Γιώργος Γενιτσαρίδης, Γιάννης Βρυσανάκης, Αρτέμης Βεϊσάκης απείχαν από την διαδικασία, με αποτέλεσμα την ακύρωση της συνεδρίασης και φέρουν όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων του Δήμου μας παραμένουν απλήρωτοι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει ξανά την Τρίτη 23/11/2021 (τακτική συνεδρίαση), με τα ίδια θέματα. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση