HomePost ItΝίκος Ηγουμενίδης: «Οι σεισμόπληκτοι δεν θέλουν φιέστες»

Νίκος Ηγουμενίδης: «Οι σεισμόπληκτοι δεν θέλουν φιέστες»

Αλλά συγκεκριμένες πράξεις ανακούφισης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την τελευταία παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου στην Κρήτη για τις σεισμόπληκτες περιοχές, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η βασική έννοια της Κυβέρνησης είναι ο επικοινωνιακός χειρισμός και όχι όσα πραγματικά ταλανίζουν τους σεισμόπληκτους πολίτες του Νομού Ηρακλείου. Σε μια περίοδο που έχει ήδη μπει ο χειμώνας, ακόμη δεν έχει επιλυθεί το στεγαστικό ζήτημα. Η Κυβέρνηση επιδιώκει να πείσει ότι είναι αποτελεσματική: Διοργανώνει συνεντεύξεις τύπου και επιμένει να μιλάει για όσα ‘’θα’’ γίνουν στο μέλλον, ενώ δεν απαντάει σε όσα θέτουν καθημερινά οι πολίτες.

Όπως την άμεση πρόσληψη προσωπικού στη ΔΑΕΦΚ και στην Υπηρεσία Πολεοδομίας των σεισμόπληκτων δήμων, την άμεση απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για όλους τους σεισμόπληκτους, την 6μηνη αλλά και για όσο χρειαστεί αναστολή πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, τη μερική διαγραφή και παράλληλη ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών, την ένταξη στην «Αρωγή» περιπτώσεων με ζητήματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος (χρησικτησίες, γονικές παροχές, διαθήκες, εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες κλπ.) – και μια σειρά ζητήματα προς επίλυση που ομάδες πολιτών θέτουν σε καθημερινή βάση.

Η πραγματικά ισχυρή και δυναμική παρουσία των εθελοντών δεν μπορεί να είναι το άλλοθι αδράνειας της Κυβέρνησης. Ούτε βεβαίως είναι σήμερα η ώρα του απολογισμού, όσο τα προβλήματα παραμένουν στο τραπέζι. Οι πολίτες έχουν ανάγκη από άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης από την Πολιτεία και από την υλοποίηση ενός συγκροτημένου σχεδίου ανασυγκρότησης της περιοχής που δεν πρέπει να ερημώσει. H Κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα. Και ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει να ακολουθεί και στις σεισμόπληκτες περιοχές την ίδια συνταγή με την πανδημία: Επικοινωνία και όχι ουσία. Οι σεισμόπληκτοι δεν θέλουν φιέστες, αλλά συγκεκριμένες πράξεις ανακούφισης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση