HomeHL-TOPΤραγωδία στην Αγία Βαρβάρα: Συντετριμμένοι οι κάτοικοι – «Ο 50χρονος είχε σαν παιδιά του τα ανίψια του»

Τραγωδία στην Αγία Βαρβάρα: Συντετριμμένοι οι κάτοικοι – «Ο 50χρονος είχε σαν παιδιά του τα ανίψια του»

Στο… πένθος η τοπική κοινωνία – Το μεσημέρι το «τελευταίο αντίο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συντετριμμένοι είναι οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας εξαιτίας του τραγικού θανάτου του 50χρονου Μαρίνου και του 16χρονου Χρήστο που έχασαν την ζωή τους μέσα σε δεξαμενή μούστου.

Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου από το πρωί πηγαίνουν στα σπίτια των θυμάτων για να συμπαρασταθούν στις δύο οικογένειες που μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τους αγαπημένους τους.

«Ο 50χρονος ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος εδώ στο χωριό. Ήταν δουλευταράς και έντιμος. Απ’ όταν το μάθαμε έχουμε παγώσει», αναφέρει κάτοικοι της περιοχής που δεν μπορούν να πιστέψουν την διπλή αυτή τραγωδία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 50χρονος δεν είχε τεκνοποιήσει και τα ανίψια του τα είχε σαν παιδιά του.

«Μαζί ζούσαν ουσιαστικά. Διπλανά σπίτια που ο ένας φρόντιζε τον άλλον. Ο Μαρίνος δεν είχε παιδιά. Για αυτόν τα παιδιά του ήταν τα ανίψια του», επεσήμανε κάτοικος της περιοχής ενώ πρόσθεσε πως «ο 16χρονος είχε άριστη σχέση με όλους στην περιοχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία πράξη του δράματος αναμένεται να παιχτεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Αγίας Πελαγίας στο κοιμητήριο της Αγίας Βαρβάρας.

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της… δημοσιότητας συγκλονίζουν καθώς όπως φαίνεται ο πατέρας του άτυχου 16χρονου ήταν εκείνος που αντίκρισε τα άψυχα σώματα τόσο του γιου του όσο και του αδερφού του μέσα στη δεξαμενή.

Όλα συνέβησαν χθες αργά το απόγευμα όταν ο 50χρονος μαζί με τον 16χρονο ανιψιό του βρίσκονταν στο ιδιωτικό καζάνι που είχε ο άνδρας ώστε να το προετοιμάσουν για να μπορούν αργότερα να βγάλουν την ρακί τους.

agia-barbara5

Οι δύο άνδρες θέλησαν να καθαρίσουν τις δεξαμενές μούστου ωστόσο κατά την προσπάθειά τους έχασαν τις αισθήσεις τους από τις αναθυμιάσεις και βρήκαν τραγικό θάνατο.

Για αρκετή ώρα δεν είχαν δώσει σημεία ζωής με τον δίδυμο αδερφό του 16χρονου να ανησυχεί και να ενημερώνει τον πατέρα τους. Εκείνος πήγε στις εγκαταστάσεις και αντίκρισε τον γιο και τον αδερφό του νεκρό ειδοποιώντας τις αρχές.

agia-barbara3

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και η αστυνομία.

Οι δύο σοροί ανασύρθηκαν από την πυροσβεστική και οι διασώστες του ΕΚΑΒ τους μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας της Αγίας Βαρβάρας με τους γιατρούς να μην μπορούν να προσφέρουν κάποια βοήθεια.

agia-barbara1

Τι εξετάζουν οι αρχές

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες για την διαλεύκανση του περιστατικού προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια της διπλής τραγωδίας.

Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζονται: Το πρώτο κάνει λόγο πως και οι δύο άνδρες βρίσκονταν μέσα στη δεξαμενή για να την καθαρίσουν και δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις ενώ το δεύτερο αναφέρει πως πρώτα μπήκε ο 16χρονος και όταν ζαλίστηκε μπήκε ο 50χρονος για να τον βοηθήσει χωρίς, δυστυχώς, αποτέλεσμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση