HomeHL-9Απολογούνται για τα 11 κιλά χασίς οι «8» συλληφθέντες

Απολογούνται για τα 11 κιλά χασίς οι «8» συλληφθέντες

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του ανακριτή Ρεθύμνου αναμένεται να περάσουν σήμερα οι 8 συλληφθέντες που κατηγορούνται για το κύκλωμα κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών στο Ρέθυμνο.

Και οι 8 την περασμένη Τετάρτη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησες τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας καθώς και διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών ενώ οι συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Ήταν έτοιμοι να ρίξουν 11 κιλά χασίς στην… αγορά

Η υπόθεση ήρθε στο φως της… δημοσιότητας την περασμένη Τρίτη όταν μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση οι αρχές συνέλαβαν στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου συνολικά 8 άτομα (7 άνδρες και μία γυναίκα) ενώ κατάσχεσαν πάνω από 11 κιλά χασίς, ποσότητα κοκαΐνης και διάφορα είδη όπλων.

Πώς είχε στηθεί η… επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών

Τρία μέλη γνωστής οικογένειας στο Πάνορμο Ρεθύμνου καλλιεργούσαν φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης προκειμένου να κάνουν την συγκομιδή και να «σπρώξουν» το χασίς σε συγκεκριμένους πελάτες.

Πρόκειται για έναν 50χρονο, έναν 26χρονο και έναν 24χρονο που είχαν τον κύριο λόγο της «επιχείρησης διακίνησης ναρκωτικών».  Οι τρεις άνδρες στη συνέχεια παρέδιδαν σε μία 22χρονη την ποσότητα του χασίς η οποία τα μετέφερε με το αυτοκίνητό της στα διάφορα βαποράκια.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν εντοπίσει και συλλάβει τόσο τους τρεις άνδρες όσο την 22χρονη αλλά και τέσσερα βαποράκια (τρεις 25χρονοι και ένας 23χρονος).

xasis-panormo

Τα… ευρήματα των αρχών

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν:

Από τις κρυψώνες των τριών: Πάνω από 11 κιλά χασίς, 12 δενδρύλλια χασίς ύψους έως και 2 μέτρων, δύο πολεμικά τυφέκια, μία διόπτρα πολεμικού τυφεκίου, ένα αεροβόλο όπλο, 2 ζυγαριές ακριβείας.

Από το αυτοκίνητο της 22χρονης: 12,51 γραμμάρια κοκαΐνης.

Παράλληλα κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα, 990 ευρώ σε μετρητά και δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για διακίνηση ναρκωτικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση