HomeΕΛΛΑΔΑΑπόπειρα αρπαγής 13χρονης στην Ραφήνα: Αποφυλακίστηκε ο 48χρονος

Απόπειρα αρπαγής 13χρονης στην Ραφήνα: Αποφυλακίστηκε ο 48χρονος

Με βραχιολάκι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με «βραχιολάκι» του 48χρονου που είχε κριθεί προφυλακιστέος στις αρχές Ιουνίου με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να απαγάγει 13χρονο κορίτσι στη Ραφήνα, αποφάσισε ο 9ος ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση.

Ύστερα από έξι μήνες προφυλάκισης ο 48χρονος θα βρίσκεται σε κατ΄οικον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, καθώς σύμφωνα με τους δικηγόρους του από το υλικό των καμερών στο σημείο της καταγγελλόμενης αρπαγής, που αποτελούσε εξ αρχής αίτημα του κατηγορουμένου, προέκυψε ότι:

«α) το αυτοκίνητό του δεν ακολουθεί την καταγγέλλουσα, όπως αυτή ισχυρίστηκε,

β) σε κανένα σημείο του βιντεοληπτικού υλικού δεν εμφανίζεται ο εντολέας μας να ακολουθεί την καταγγέλλουσα και να της μιλάει, όπως αυτή ισχυρίστηκε , και

γ) αντιθέτως, επιβεβαιώνεται ότι άλλο αυτοκίνητο, ιδίου χρώματος με το όχημα του εντολέα μας, ευρίσκεται στο ίδιο σημείο, όπως εξαρχής φώναζε ο εντολέας μας !»

Ο κατηγορούμενος είχε απολογηθεί για το αδίκημα της απόπειρας αρπαγής και είχε αρνηθεί όσα του καταλογίζονται. Δηλαδή, ότι βγήκε από το αυτοκίνητο του και να προσπάθησε να επιβιβάσει με τη βία σε αυτό την 13χρονη, η οποία όχι μόνο κατάφερε να τον αποφύγει αλλά και ειδοποίησε φωνάζοντας περαστικούς, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει εκνευρισμένος το σημείο.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους Β. Καντιάνη και Π. Πανταζή «…τον Ιούνιο του 2021, όταν ο εντολέας μας Π.Κ. κρατήθηκε προσωρινώς στην γνωστή υπόθεση της “απόπειρας αρπαγής” ενός κοριτσιού στην Ραφήνα, είχαμε επισημάνει ότι, τότε, η υπόθεση ευρίσκεται σε πρώιμο δικονομικό στάδιο και ότι η δικονομική τύχη του κατηγορουμένου θα επανεξεταστεί από τις Δικαστικές Αρχές, ανάλογα με την πορεία και το αποτέλεσμα των ανακριτικών ενεργειών, χωρίς την ασφυκτική πίεση της δημοσιότητας εκείνων των ημερών.

«Ο εντολέας μας, ένας άνθρωπος που δεν έχει απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Πολιτεία για παρόμοιες συμπεριφορές, επαγγελματίας στην περιοχή της Ραφήνας και οικογενειάρχης, από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις αποδιδόμενες πράξεις και (το κυριότερο), με δική του αυτοτελή αίτηση προς τον κ. Ανακριτή, επέμεινε να αναζητηθεί το βιντεοληπτικό υλικό των καμερών των καταστημάτων, που βρίσκονται στην διαδρομή που ακολούθησε η καταγγέλλουσα, με σκοπό να αποδειχθεί ότι δεν την ακολούθησε ποτέ και δεν της μίλησε ποτέ».

«Πράγματι, μετά τη συλλογή του αποδεικτικού υλικού από τις κάμερες των καταστημάτων, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι εξ αρχής υποβληθέντες ισχυρισμοί του εντολέα μας, κ. Π.Κ.».

«Μετά τα ανωτέρω νέα καταλυτικά στοιχεία και την νεότερη κατάθεση της καταγγέλλουσας, αναφορικά με τα όσα προέκυψαν από το βιντεοληπτικό υλικό, ο κ. Ανακριτής αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του, αδίκως προφυλακισμένου επί 6 μήνες, εντολέα μας».

«Ήμαστε σίγουροι, ότι και το Δικαστικό Συμβούλιο, στο οποίο θα διαβιβασθεί η δικογραφία προς ουσιαστική κρίση, θα αποφασίσει ότι η δικαστική πλάνη που βίωσε ο Π.Κ., θα τερματιστεί οριστικά».

Αρνήθηκε την κατηγορία

Ο κατηγορούμενος είχε κριθεί προφυλακιστέος πέρσι τον Ιούνιο.

Απολογούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε ζητήσει το υλικό από τις κάμερες των καταστημάτων στο δρόμο που καταγγέλλεται ότι επιχείρησε να αρπάξει την 13χρονη.

Σύμφωνα με όσα είχαν καταγγελθεί ο κατηγορούμενος άρχισε να παρενοχλεί λεκτικά την 13χρονη, η οποία προσπάθησε να τον αποφύγει. Ωστόσο εκείνος, φέρεται να την ακολούθησε και επιχείρησε δια τη βίας να την βάλει μέσα στο αυτοκίνητό του. Το κορίτσι άρχισε να φωνάζει και στο σημείο έφτασαν πολίτες που την άκουσαν, ενώ ο κατηγορούμενος φέρεται να έφυγε με ταχύτητα από το σημείο.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στο αυτοκίνητό του οι αστυνομικοί εντόπισαν υπνωτικά χάπια. Σε βάρος του 48χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για παρενόχληση ανηλίκου και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 12χρονη ήταν εκείνη που αποκάλυψε τις κινήσεις του 48χρονου στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας.

Όπως τους είπε, την περασμένη Πέμπτη κι ενώ επέστρεφε με το ποδήλατο στο σπίτι της, αντιλήφθηκε ένα λευκό όχημα να την παρακολουθεί –από την πλατεία της Ραφήνας έως την οδό Αραφήνος- και τον οδηγό να της λέει: «Γεια σου κούκλα, θες να σε πάω κάπου;» και μετά την άρνηση της ανήλικης να της φωνάζει επιτακτικά: «Μπες μέσα τώρα».

Όπως μετέδιδε το irafina.gr, το 12χρονο κοριτσάκι είπε στους αστυνομικούς:

«Επέστρεφα στο σπίτι μου με το ποδήλατο. Με πλησίασε ένα λευκό όχημα στο οποίο επέβαινε άνδρας. Με ακολούθησε. Αποπειράθηκε να με ανεβάσει στο όχημα. Δεν τα κατάφερε και εγώ ξέφυγα».

Το κοριτσάκι κρύφτηκε στην είσοδο μίας πολυκατοικίας, πιστεύοντας ότι ο 48χρονος θα χάσει τα ίχνη του, ωστόσο, όταν βγήκε ξανά στο δρόμο το λευκό όχημα ήταν εκεί και την περίμενε με τον οδηγό του να επιχειρεί ξανά την αρπαγή του.

Τότε η ίδια έβαλε τις φωνές, γεγονός που έγινε αντιληπτό από περαστικούς οι οποίοι κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία, έχοντας συγκρατήσει τον τύπο του αυτοκινήτου και την πινακίδα κυκλοφορίας του.

Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στη λεωφόρο Μαραθώνος τον 48χρονο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας.

Από την έρευνα στο όχημα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα κουτί με υπνωτικά χάπια και ένα κουτί με φαρμακευτικές ταινίες αγνώστου προελεύσεως, ενώ στο σπίτι του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιούσε τα υπνωτικά χάπια στη 12χρονη, την οποία είχε προσεγγίσει ξανά κατά το παρελθόν (σ.σ. πριν από περίπου ένα μήνα).

Cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση