HomeHL-WorldΒρετανία – επιστολή της Καμίλα: Τρομακτικά τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή κακοποίηση

Βρετανία – επιστολή της Καμίλα: Τρομακτικά τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή κακοποίηση

Το μακροσκελές άρθρο της Καμίλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, σύζυγος του πρίγκιπα Κάρολου της Ουαλίας συνεχίζει να κάνει πολλά για να βοηθά τα θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

Το μέλος βασιλικής οικογένειας έγραψε επιστολή για το καινούριο τεύχος του WI Life, που εστάλη στα μέλη του Ινστιτούτου Γυναικών, επισημαίνοντας τα «τρομακτικά στατιστικά στοιχεία».

Το μακροσκελές άρθρο της Καμίλα ανέφερε: «Δύο γυναίκες σκοτώνονται κάθε εβδομάδα από έναν νυν ή πρώην σύντροφο στην Αγγλία και την Ουαλία. Αυτή η τραγική στατιστική δεν έχει αλλάξει εδώ και αρκετές δεκαετίες. Χιλιάδες ζωές έχουν χαθεί».

Στην επιστολή της επισήμανε ότι «η ανθρωπιστική δράση ξεκινά από το σπίτι, το ίδιο και η ενδοοικογενειακή κακοποίηση» και επικαλέστηκε παραδείγματα γυναικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων που έχει συναντήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Επιμένοντας ότι η βία «επηρεάζει ανθρώπους από όλες τις κοινότητες, τις εθνότητες και τις ηλικίες» η δούκισσα της Κορνουάλης σημείωσε: «Καθώς αυξάνεται η γνώση μας για τους διαφορετικούς τύπους κακοποίησης, το ίδιο πρέπει να αυξάνονται και οι προσπάθειές μας να ευαισθητοποιήσουμε ώστε να ενδυναμώσουμε τα θύματα να αναγνωρίζουν τα σημάδια και να αναζητούν βοήθεια».

Επιπλέον τόνισε ότι έχουν συμπληρωθεί 50 χρόνια από τότε που λειτούργησε το πρώτο καταφύγιο θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση