HomePost ItΒαρδάκης: «Με ευθύνη της Κυβέρνησης διπλασιάστηκαν οι εκκρεμείς συντάξεις»

Βαρδάκης: «Με ευθύνη της Κυβέρνησης διπλασιάστηκαν οι εκκρεμείς συντάξεις»

«Και συνεχώς δημιουργούνται προσκόμματα στους ασφαλισμένους»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ανακεφαλαίωση των ημερών εργασίας των ασφαλισμένων, αλλά και τη συσσώρευση αιτημάτων καταμέτρησης ενσήμων πριν το 2002, λόγω δυσλειτουργίας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.), προχώρησαν 37 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Σύμφωνα με καταγγελίες, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, οι ασφαλισμένοι οι οποίοι προσέρχονται στα Υποκαταστήματα ΕΦΚΑ για να υποβάλλουν τα ασφαλιστικά βιβλιάρια (Δ.Α.Τ.Ε.) πριν το 2002, ώστε να πραγματοποιηθεί καταμέτρηση των ημερομισθίων, προκαταρκτική διεργασία που απαιτείται για την απονομή της σύνταξης, δεν μπορούν να πρωτοκολλήσουν το αίτημά τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) με αποτέλεσμα αυτό να μην μπορεί να επεξεργαστεί από τον αρμόδιο υπάλληλο.

Συνέπεια της ανωτέρω δυσλειτουργίας είναι να καθυστερεί, για ακόμα ένα πρόσθετο λόγο, η απονομή σύνταξης του κάθε ασφαλισμένου, λόγο για τον οποίο αν και η Διοίκηση του ΕΦΚΑ έχει ενημερωθεί, μέχρι σήμερα να αδυνατεί να δώσει λύση.

Το Υπουργείο Εργασίας μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχει κατορθώσει να επιλύσει το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, αλλά δεν δίνει λύσεις και σε επιπλέον ζητήματα που δημιουργούνται κατά τη διαδικασία εξέτασης συνταξιοδοτικών υποθέσεων. Ενδεικτικό ότι οι εκκρεμότητες αυξήθηκαν από 125.000 τον Ιούνιο ‘19 σε 240.000 τον Οκτώβριο ‘21, συμπεριλαμβανομένων κύριων, επικουρικών, κ.λ.π.

Για όλα τα παραπάνω οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον Αρμόδιο Υπουργό:

  • Πότε προτίθεται να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την Ανακεφαλαίωση των ημερών εργασίας των ασφαλισμένων, ώστε να καταχωρούνται οι αιτήσεις τους στο σύστημα.
  • Τι προτίθεται να πράξει, αναφορικά με τις εκκρεμότητες των αιτημάτων που έχουν συσσωρευτεί στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση