HomeΕΛΛΑΔΑΤράπεζα Πειραιώς: Μικρή παράταση για το project Dory

Τράπεζα Πειραιώς: Μικρή παράταση για το project Dory

Οι τέσσερις επενδυτές, που διεκδικούν το χαρτοφυλάκιο με δάνεια 12 ναυτιλιακών ομίλων. Υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας πριν το τέλος του έτους αναμένει η Πειραιώς. Τα χαρακτηριστικά του χαρτοφυλακίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μικρή παράταση για τη Δευτέρα πήρε η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το χαρτοφυλάκιο με μη εξυπηρετούμενων ανοίγματα 12 ναυτιλιακών ομίλων (project Dory) κατόπιν αιτήματος ενδιαφερομένων επενδυτών.

Τέσσερις επενδυτές καλούνται να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές για χαρτοφυλάκιο ναυτιλιακών δανείων, μικτής λογιστικής αξίας περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Η περίμετρος οριοθετήθηκε εκ νέου και μίκρυνε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πλέον, περιλαμβάνει δάνεια 12 ναυτιλιακών ομίλων, μεταξύ των οποίων μεγάλα ονόματα της ελληνόκτητης ναυτιλίας.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές κλήθηκαν να υποβάλουν εκ νέου μη δεσμευτικές προσφορές, από την αξιολόγηση των οποίων πέρασαν στη δεύτερη φάση οι Bank of America, Davidson Kempner, Entrust και Fortress.

Κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους έχουν συμπράξει με τρίτους επενδυτές.

Η ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή και η υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας ( SPA) αναμένεται να ολοκληρωθεί, πριν το τέλος του έτους.

Πρόκειται για την τελευταία πώληση χαρτοφυλακίου, που δρομολογεί η Πειραιώς, στο πλαίσιο της επιθετικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της, κατά 19,3 δισ. ευρώ, μέσω τεσσάρων τιτλοποιήσεων μεγάλης κλίμακας και δύο πωλήσεων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση