HomeHL-WorldΧωρίς μπαστούνι η βασίλισσα Ελισάβετ στέκεται όρθια και χαμογελαστή

Χωρίς μπαστούνι η βασίλισσα Ελισάβετ στέκεται όρθια και χαμογελαστή

Φήμες για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστρέφει ξανά στο προσκήνιο η βασίλισσα Ελισάβετ, γράφει η εφημερίδα «Daily Mail» σχολιάζοντας την σημερινή εμφάνιση της 95χρονης μονάρχη στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η γηραιότερη και μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο, συνάντησε τον σερ Νικ Κάρτερ, αρχηγό του επιτελείου άμυνας, όπως επισημαίνουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο φακός την απαθανάτισε με φλοράλ φόρεμα όπου κυριαρχούν τρία χρώματα, πράσινο, πορτοκαλί και λευκό χρώμα, πέρλες στο λαιμό και ανάλογα σκουλαρίκια.

Ο Νικ Κάρτερ, αρχηγός του επιτελείου άμυνας είναι ο βασικός στρατιωτικός σύμβουλος του υπουργού Άμυνας και αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», που έχει αναρτήσει και σχετικό βίντεο στην ιστοσελίδα της, η 95χρονη Βασίλισσα υποδέχτηκε σήμερα όρθια και χωρίς μπαστούνι τον αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας.

Οι δύο τους είχαν μία σύντομη συνομιλία στο «Oak Room», ένα καθιστικό που λειτουργεί και ως γραφείο, το πρώτο της Αυτού Μεγαλειότητας από τότε που φιλοξένησε μία διάσκεψη επενδυτών στο Ουίνδσορ στις 19 Οκτωβρίου.

Αναφερόμενη στην επικείμενη συνταξιοδότηση σερ Κάρτερ, η Βασίλισσα του είπε ότι είναι «μάλλον λυπηρό» με τον ίδιο να της απαντά ότι «οκτώ χρόνια (στο αξίωμα), είναι πολύς χρόνος».

Ο μόνος προκάτοχός του που υπηρέτησε για τόσο μεγάλο διάστημα στο εν λόγω αξίωμα ήταν ο Λόρδος Μάουντμπάτεν, ξάδερφος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες, ο εμπειρογνώμονας επί των βασιλικών θεμάτων, Ντίκι Άρμπιτερ έγραψε στο Twitter ότι «είναι καλό να βλέπεις τη Βασίλισσα ξανά επί το έργον».

Χθες, ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο μικρότερος γιος της, διάβασε μία ομιλία εκ μέρους της μητέρας του στη σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας μεταφέροντας την βαθύτατα λύπη της μητέρας του που δεν κατάφερε να είναι παρούσα.

Το μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ ήταν ότι «κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο»… Το μετέφερε ο γιος της, κόμης του Έσσεξ, εξαιτίας της απουσίας της για λόγους υγείας.

Η 95χρονη μονάρχης αναπόλησε τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, σημειώνοντας πως μισός αιώνας έχει περάσει από τότε που μαζί έδιναν το παρών στην πρώτη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Στην ομιλία για την Γενική Σύνοδο, η Βασίλισσα εξήρε «την μοντέρνα κοινωνίας μας που ποικίλλει έντονα» στην οποία «η ευημερία του έθνους εξαρτάται από την συνεισφορά των ανθρώπων κάθε πίστης, και καμίας».

Τέλος άδραξε την ευκαιρία του μηνύματός της και περιέγραψε την πανδημία του κορωνοϊού σαν μια περίοδο «άγχους, θρήνου και κόπωσης».

Χθες πάντως έγινε γνωστό ότι, επτά ανώτατα μέλη των Βρετανικών Ανακτόρων «μπαίνουν στο παιχνίδι» για να βοηθήσουν την Βασίλισσα Ελισάβετ «για όσο χρειαστεί».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση