HomeΚΡΗΤΗΘλίψη για το θάνατο του πολιτικού μηχανικού, Γιώργου Περράκη

Θλίψη για το θάνατο του πολιτικού μηχανικού, Γιώργου Περράκη

Το ψήφισμα του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θλίψη επικρατεί στην τοπική κοινωνία για τον θάνατο του πολιτικού μηχανικού, Γιώργου Περράκη.

Με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός το ΤΕΕ/ΤΑΚ εξέδωσε το εξής ψήφισμα:

Με την είδηση για την  ξαφνική απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου και μέλους του Τ.Ε.Ε.  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΡΑΚΗ, Πολιτικού Μηχανικού, η Διοικούσα  Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. – Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα,
  • Να αποσταλεί συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένειά του,
  • Να καταθέσει το ποσό των 50,00 € στο ίδρυμα «Ηλιαχτίδα»

εκφράζοντας τα βαθύτερα αισθήματα του κλάδου των μηχανικών για την απώλεια του αγαπητού συναδέλφου αλλά κυρίως του εκλεκτού φίλου, στο στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

Ο Γεώργιος Περράκης γεννήθηκε στη Σητεία το 1944. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ως στέλεχος Ελληνικών Τεχνικών  εταιρειών, εργάστηκε στην κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής στη Λιβύη και μεγάλων Ολυμπιακών έργων στην Αθήνα.

Στη συνέχεια υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις του Υπουργείου Δημοσίων έργων, της Νομαρχίας Ηρακλείου (σύμβουλος Νομάρχη Γιάννη Παπατσάκωνα) και της Περιφέρειας Κρήτης (σύμβουλος Γενικού Γραμματέα Σταύρου Καμπέλη) και στο πλαίσιο των θέσεων αυτών, ασχολήθηκε με την κατασκευή και Τεχνική διαχείριση μεγάλων και πλήθους μικρών έργων υποδομής και ανάπτυξης της Κρήτης, όπως τα φράγματα Μπραμιανών Ιεράπετρας και Αποσαλέμη Ηρακλείου, μεγάλων έργων οδοποιίας, αστικών υποδομών κ.α.

Ως μηχανικός διακρινόταν για τη συγκρότηση, τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητά του και ως Δημόσιος λειτουργός για τη χρηστή διοίκηση και διαχείριση και την παραδειγματική αφοσίωση στο Δημόσιο συμφέρον.

Ως άνθρωπος για το αδαμάντινο ήθος του, την ευγένεια, την κοινωνική ευαισθησία και την αγάπη του στον τόπο μας, τον πολιτισμό τις τέχνες και τα γράμματα. Έχαιρε μεγάλης εκτίμησης τόσο στους χώρους στους οποίους υπηρέτησε, όσο και στον Τεχνικό κόσμο και την κοινωνία.

Ήταν παντρεμένος  με την Ευαγγελία (Λίτσα) Βασιλάκη και απέκτησαν μία κόρη τη Ναυσικά.

Απεβίωσε στις 13 Νοεμβρίου 2021 και η κηδεία του έγινε στις 15 Νοεμβρίου 2021 στη γενέτειρά του στη Σητεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση