HomeHL-9Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι

Παραμένουν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης οι οποιοι παραμένουν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις αποφάσεις της κυβέρνησης και ζητούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα του κλάδου τους.

Ως γνωστό οι αγροτοκτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο και πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο Ηράκλειο με κατάληξη τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ όπου και παραμένουν επ΄αόριστον.

Οι επαφές που είχαν τα αγροτοκτηνοτροφικά στελέχη στην Αθήνα απέβησαν άκαρπες και τώρα αυτό που ζητούν τώρα είναι συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να του εκθέσουν τα προβλήματα τους.

Τα αγροτοκτηνοτροφικά στελέχη περιμένουν σήμερα απαντήσεις από τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου αναφορικά με τις επιδοτήσεις καθώς θα συζητηθούν οι επερωτήσεις των Κρητικών βουλευτών.

cre01180-1

Σύσκεψη Περιφερειάρχη με αντιπροσωπεία αγροτών για τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα και το θέμα των περικοπών στις επιδοτήσεις

Στο πλαίσιο της Παγκρήτιας κινητοποίησης των αγροτών και των κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη έγινε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Κατά την διάρκεια της οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία στο εισόδημα τους ενώ επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις Κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν στις επιδοτήσεις και ζήτησαν την στήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης και την μεταφορά των αιτημάτων στην Κυβέρνηση.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στα δίκαια αιτήματα των παραγωγών και ανέφερε, ότι για το θέμα των επιδοτήσεων θα πρέπει να βρει τη λύση το κεντρικό Κράτος. Υπογράμμισε δε ότι η Περιφέρεια στο πλαίσιο των δικών της αρμοδιοτήτων έχει υποστηρίξει τους νέους αγρότες καθώς και κάθε αναπτυξιακό έργο και δράση που έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση