HomeΚΡΗΤΗΕπίσκεψη της Πρέσβειρας της Ιταλίας στην Ελλάδα στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ιταλίας στην Ελλάδα στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Αναφέρθηκαν σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως ο πολιτισμός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα κα. Patrizia Falcinelli επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή συνοδευόμενη από τον Πρόξενο της Ιταλικής Πρεσβείας κ. Tutino Alessandro, τον στρατιωτικό ακόλουθο κ. Moioli Efrem και τον επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας στη Κρήτη κ. Paolo Bartolozzi.
20211117_111458
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες, τα πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο λαών και η κοινή διάθεση για την εξασφάλιση ειρηνικής συμβίωσης όλων των χωρών της Μεσογείου.

Αναφέρθηκαν σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως ο πολιτισμός με ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής με τις ανασκαφικές δραστηριότητές της στην Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη. Συζήτησαν για την τουριστική ανάπτυξη και τις προοπτικές της στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τις εξαγωγές τοπικών Κρητικών προϊόντων, αναφέρθηκαν σε θέματα εκπαίδευσης και εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον της Πρεσβείας για την προώθηση των ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας στην Κρήτη.
Αναφορά έγινε επίσης στον τομέα της πολιτικής προστασίας, ζήτημα ιδιαίτερα επίκαιρο λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στο Αρκαλοχώρι, και τη συνεργασία που υπάρχει ήδη στον τομέα αυτό, μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ της κας Falcinelli και του κ. Καλογερή και την επιβεβαίωση της κοινής διάθεσης για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση