HomeΚΡΗΤΗΞανθός: Ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ξανθός: Ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Αμεση και υπεύθυνη ενημέρωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης απαιτεί υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η συνεχιζόμενη επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών της χώρας και κυρίως η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ και ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός θανάτων από covid-19, απαιτούν την άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους επικεφαλής των αρμόδιων επιστημονικών επιτροπών.

Οφείλει η κυβέρνηση, ειδικά σε στιγμές κρίσιμες για τη Δημόσια Υγεία όπως αυτές που ζούμε, να κρατά ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας με τους εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής, διασφαλίζοντας την πρόσβασή τους στις αναγκαίες πληροφορίες και την ενημέρωσή τους για τα μέτρα που σχεδιάζει να υλοποιήσει η κυβέρνηση. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να παρουσιάσει στην αντιπολίτευση τη στρατηγική της για την αναχαίτιση της πανδημίας και τη στήριξη του ΕΣΥ και να διαβουλευτεί μαζί της την αυστηροποίηση ή τη λήψη νέων και πιο αποτελεσματικών υγειονομικών μέτρων.

Θεωρώντας δεδομένη την ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας, αναμένουμε άμεσα τον ορισμό διακομματικής σύσκεψης στο Υπουργείο Υγείας για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση