HomeHL-SportsΠαναθηναϊκός – ΟΦΗ 3-0: Με δεύτερο περίπατο στα ημιτελικά οι «πράσινοι»

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 3-0: Με δεύτερο περίπατο στα ημιτελικά οι «πράσινοι»

Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε και στον Άγιο Θωμά με 3-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ όπου θα αντιμετωπίσει τον Φοίνικα Σύρου επίσης σε διπλούς αγώνες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 τον ΟΦΗ στον επαναληπτικό αγώνα της Α΄φάσης του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς που έγινε στο γυμναστήριο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τον Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ σε διπλές αναμετρήσεις 29/12 και 1/5 (πρώτος αγώνας στην Αθήνα) για μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο ΟΦΗ παρότι δε μπήκε στο 1ο σετ κατάφερε να βρει ρυθμό και να παρουσιάσει εξαιρετικό σύνολο στο 2ο και στο 3ο σετ. Μάλιστα στο 3ο σετ η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα προηγήθηκε 24-23 και 27-26 χωρίς να μπορέσει να πάρει το σετ που θα την κρατούσε στον αγώνα αλλά όχι και στην πρόκριση καθώς αυτή είχε κριθεί μετά το 2-0 σετ των πρασίνων.

Υπενθυμίζεται πως ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον πρώτο αγώνα με 3-0 σετ και χρειάζονταν μόλις δύο σετ για να προκριθεί.

Το δυσάρεστο για τον ΟΦΗ είναι πως έπαθε διάστρεμμα ο διαγώνιος του Ράντι Ντεουίς που πάτησε το πόδι του Βαν ντε Ντρις.

Διαιτητές: Γεράνιος, Φραγκάκης. Παρατηρητές: Ιορδανίδης. Επόπτες: Μαλλιάρα, Ιωάννου, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 4 άσσους, 36 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων και του Ο.Φ.Η. προήλθαν από 3 άσσους, 28 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-14, 25-19, 30-28) σε 80′

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Πρωτοψάλτης 10 (8/13 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 73% υπ. – 45% άριστες), Γιάκομπσεν 3 (1/2 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Ρανγκέλ 9 (6/9 επ., 3 μπλοκ), Ράπτης, Βαν Ντε Ντρις 13 (8/21 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Στάλεκαρ 10 (6/11 επ., 4 μπλοκ) / Γκαράς (λ, 67% υπ. – 53% άριστες), Ρουσόπουλος, Μπάσης, Ανδρεόπουλος 10 (7/8 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 67% υπ. – 47% άριστες).

Ο.Φ.Η. (Κώστας Δεληκώστας): Ντεβίς 1 (1 μπλοκ), Αρπάχου 1 (1 άσσος), Κότο 5 (5/19 επ., 67% υπ. – 33% άριστες), Τσέλιος 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Βάργκας 15 (13/30 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 34% υπ. – 7% άριστες), Τζουγκαράκης 1 (1 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 52% υπ. – 14% άριστες), Τεφτσής (λ), Στεφανίδης, Γιαννόπουλος, Κάλας 1 (1 άσσος), Σαλταφερίδης 9 (9/23 επ.).

Η γνώμη των πρωταγωνιστών

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Καταφέραμε σήμερα και πήραμε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ με ένα καθαρό σκορ. Θεωρώ ότι δεν δυσκολευτήκαμε αν και δεν παίξαμε τόσο καλά. Πλέον εστιάζουμε την προσοχή μας στο ματς του πρωταθλήματος του Σαββάτου κόντρα στον Φοίνικα Σύρου».

Σε ότι αφορά τον προπονητή του ΟΦΗ Σάκη Δεληκώστα ανεφερε «Ήταν το τρίτο μας παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό και παρότι έληξε και αυτό 3-0, ήταν το πιο ανταγωνιστικό για εμάς, αφού παίξαμε και ένα σετ στην παράταση.

Ήρθαμε για να κάνουμε μια καλή εμφάνιση σήμερα και εμείς έχουμε το μυαλό μας στο ντέρμπι του Σαββάτου κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας. Τραυματίστηκε ο καλύτερος μας επιθετικός μόλις στον δεύτερο πόντο ενώ έχει τραυματιστεί και ο Βαγιόπουλος και είμαστε με την πλάτη στον τοίχο».

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Ολες οι ομάδες στην κατηγορία είναι ανταγωνιστικές. Δεν υπάρχουν κατώτερες ομάδες. Ο ΟΦΗ έχει καλούς Έλληνες παίκτες με καριέρα και οι ξένοι του είναι πολύ καλοί.

Στο 2ο σετ ο ΟΦΗ είχε το σερί του αλλά και εμείς δείξαμε αντανακλαστικά σε σερβίς και μπλοκ και καλύψαμε τη διαφορά στο σκορ. Ο ρόλος μου στην ομάδα είναι αγωνιστικός αλλά περιέχει και πολλά άλλα στοιχεία για να στηρίξω την ομάδα στις δύσκολες στιγμές».

Ο προπονητής του ΟΦΗ Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την πρόκριση του. Από τα τρία παιχνίδια που κάναμε απέναντι στον Παναθηναϊκό σε αυτό δείξαμε το πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Δυστυχώς ο διαγώνιος μας έπαθε διάστρεμα σε ένα μπάσιμο του Βαν ντε Ντρις στο τερέν μας, χωρίς βέβαια να είναι παράβαση αλλά τραυματίστηκε ο Ντεούις. Μας ενδιαφέρει ο αγώνας με τον Φίλιππο για το πρωτάθλημα.

Ναι μεν παίξαμε καλά για δύο σετ αλλά αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε καλά στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει ψυχή στην ανάλυση ενός αγώνα στο βόλεϊ. Π

ήραμε το δικαίωμα από τον Παναθηναϊκό που έκανε μία κοιλιά στο μπλοκ άμυνα, κάναμε αυτό που έπρεπε αλλά δεν έφτανε. Ελπίζω να αγωνιστεί ο διαγώνιος μας στο ντέρμπι με τον Φίλιππο».

Β΄ΦΑΣΗ

Α΄Ημιτελικοί – Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων – Π.Α.Ο.Κ.

Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ

Β΄ημιτελικοί – Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ – Παναθηναϊκός Α.Ο.

Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων

Διαφήμιση
Διαφήμιση