HomeHL-9‘Αδωνις Γεωργιάδης: Να κάνουμε γιορτές με ανοιχτά μαγαζιά – Video –

‘Αδωνις Γεωργιάδης: Να κάνουμε γιορτές με ανοιχτά μαγαζιά – Video –

"Οταν υπάρχει καλή διάθεση και καλοπιστία όλα λύνονται", δήλωσε ο υπ. Ανάπτυξης, στη συζήτηση που είχε με τους επιχειρηματίες της εστίασης που είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
«Μακάρι να μην βάζαμε κανένα μέτρο. Όμως, αν δεν βάλουμε κανένα μέτρο και σε εσάς, δεν θα κάνουμε στο τέλος κανένα έλεγχο. Ποιος ο στόχος μου ως υπουργός Εμπορίου; Να κάνουμε γιορτές με ανοιχτά μαγαζιά. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να σταματήσουμε την άνοδο της πανδημίας».Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, στη συζήτηση που είχε με τους επιχειρηματίες της εστίασης που είχαν συγκεντρωθεί σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου.

Ο υπουργός έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Σήμερα κατέβηκα και έκανα διάλογο με τους συγκεντρωθέντες εκπροσώπους της εστίασης στο Σύνταγμα … όταν υπάρχει καλή διάθεση και καλοπιστία όλα λύνονται».

Στη συνάντηση με τους επιχειρηματίες και απαντώντας στις διαμαρτυρίες τους για τα μέτρα τα οποία, όπως είπαν, έχουν οδηγήσει σε μείωση του τζίρου και σχετικά με τα υψηλά πρόστιμα, ο υπουργός τόνισε πως στην Ελλάδα ακολουθείται ένα πιο ήπιο μοντέλο αντιμετώπισης των ανεμβολίαστων με «διαβατήριο» για την εστίαση, δηλαδή τα rapid test, την ώρα που στην Ευρωπαϊκή Ένωση ολοένα και περισσότερες χώρες τους αποκλείουν.

Για τους ελέγχους που πρέπει να κάνουν οι καταστηματάρχες ο κ. Γεωργιάδης είπε πως είναι αναγκαίοι γιατί χωρίς αυτούς, θα αυξηθούν οι παραβάσεις. Εάν συμβεί αυτό, είπε, θα αυξηθεί η πανδημία, και αν γίνει αυτό θα πρέπει να πάρουμε χειρότερα μέτρα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Όλο το πράγμα αυτό έχει μία λογική, να πέσει ο ιός. Όλοι είμαστε εργαλείο στην αντιμετώπιση της πανδημίας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «για τη στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου συνολικά θα πληρώσουμε 296 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι ότι δεν έχουμε δώσει, να είμαστε δίκαιοι» ενώ σε τοποθετήσεις που του τέθηκαν ότι αρκετοί δεν έλαβαν βοήθημα ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι προϋποθέσεις ορίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εγκρίσεις γίνονται από ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο είναι αδιάβλητο.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων, μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου όπου και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά των κυβερνητικών μέτρων που πλήττουν τον κλάδο.

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι:

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι αναποτελεσματικάκοστοβόρα, ανεφάρμοστα και τιμωρητικά. Είναι μέτρα που μετακυλύουν στον επαγγελματία υποχρεώσεις της Πολιτείας, αναθέτοντας μας ευθύνες που δεν μας αναλογούν και μας φέρνουν σε αδικαιολόγητη προστριβή με τους πελάτες μας (έλεγχος πιστοποιητικών, ταυτοπροσωπία κτλ).

Είναι μέτρα που μειώνουν ακόμη και κατά 50% τη δυνητική πελατεία μας, συρρικνώνοντας δραματικά τον κύκλο εργασιών μας, επιτείνοντας το πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εστίασης με δραματικές επιπτώσεις ως προς τις θέσεις εργασίας».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση