HomeΚΡΗΤΗΚεγκέρογλου: Επιτάγχυνση διαδικασιών για τη στεγαστική συνδρομή σε σεισμόπληκτους

Κεγκέρογλου: Επιτάγχυνση διαδικασιών για τη στεγαστική συνδρομή σε σεισμόπληκτους

Να λυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα ζητά ο Κρητικός βουλευτής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Γραμματέας της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του προγράμματος στεγαστικής συνδρομής των σεισμοπλήκτων του ν. Ηρακλείου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :

«Δύο σχεδόν μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό στον Νομό Ηρακλείου, η στεγαστική συνδρομή και αποκατάσταση προχωρεί μετ’ εμποδίων, όπως και η ενίσχυση για την αποκατάσταση ή ανοικοδόμηση επαγγελματικών κτηρίων, αφού οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα.

Τρανό παράδειγμα οι ιδιοκτήτες που απέκτησαν οικία από κληρονομιά ή την αγόρασαν μέχρι 26/9/2021, οι οποίοι δεν μπορούν να λάβουν την κρατική συνδρομή γιατί το ηλεκτρονικό σύστημα δεν τους αναγνωρίζει.

Άλλο παράδειγμα αποτελεί η αδυναμία εισόδου στο arogi.gr των περιπτώσεων με λάθη στο Ε9. Ειδικότερα, μπορεί να αναφερθεί το πραγματικό πρόβλημα ιδιοκτήτριας κατά 1/3 σε αδιανέμητο πληγέν ακίνητο, του οποίου τα υπόλοιπα 2/3 ανήκουν κατά 1/3 στους 2 άλλους αδελφούς της.

Τα 2 αδέλφια το έχουν δηλώσει στο Ε9 ως κατοικία και μπαίνουν κανονικά στο arogi.gr, ενώ η πρώτη συνιδιοκτήτρια , δεδομένου ότι το είχε πριν πολλά χρόνια δηλώσει ως επαγγελματική στέγη ( διότι παλιά ήταν καφενείο) και δεν έχει γίνει διόρθωση στο Ε9, αδυνατεί να εισέλθει στο σύστημα arogi.gr και να αιτηθεί την κρατική ενίσχυση προς ανακατασκευή του πληγέντος ακινήτου.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1. Πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ιδιοκτητών που κληρονόμησαν οικίες ή τις αγόρασαν μέχρι 26/9/2021 για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δήλωσης και δεν τους δίνεται η δυνατότητα εισόδου στο arogi.gr , προκειμένου να αιτηθούν και να λάβουν την κρατική ενίσχυση προς ανακατασκευή του πληγέντος ακινήτου τους;

2. Πώς θα αντιμετωπίστε το πραγματικό πρόβλημα που περιγράφεται ανωτέρω και αποκλείει από την κρατική ενίσχυση την μία εκ των τριών συνιδιοκτητών του ίδιου πληγέντος ακινήτου επειδή αναφέρεται διαφορετική χρήση, ενώ την ίδια στιγμή παρέχεται η στεγαστική συνδρομή στους άλλους δύο συνιδιοκτήτες;

3. Θα παρατείνετε την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στεγαστικής συνδρομής, που έληξε την 15.11.2021; »

Διαφήμιση
Διαφήμιση