HomeΚΡΗΤΗΒουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Απαραίτητα τα παράλληλα μέτρα στήριξης στην εστίαση

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Απαραίτητα τα παράλληλα μέτρα στήριξης στην εστίαση

Συμπαράσταση στα αιτήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι του κλάδου της εστίασης, με τη συμμετοχή και εμπορικών επιχειρήσεων του Ηρακλείου, συμμετείχαν ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.

Οι επαγγελματίες της εστίασης προχώρησαν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, κλείσιμο των επιχειρήσεών τους και συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων που έχουν ως συνέπεια την συρρίκνωση του τζίρου τους και μάλιστα σε βαθμό που τίθεται ζήτημα ακόμη και για την επιβίωσή τους.

Με ψήφισμα που εξέδωσαν, οι επαγγελματίες ζητούν από την Κυβέρνηση της ΝΔ:
• Τη μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.
• Την συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.
• Την επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
• Την απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
• Τη μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
• Τη συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
• Νέες χρηματοδοτήσεις, ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου συνομίλησαν με εργαζομένους και επαγγελματίες, ενημέρωσαν για τις προτάσεις που εγκαίρως έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δήλωσαν αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματά τους, που έχουν ως στόχο την αποφυγή νέων λουκέτων και, κατά συνέπεια, την εκτίναξη της ανεργίας. Όπως τόνισαν, ο κλάδος της εστίασης, ο δεύτερος μεγαλύτερος «εργοδότης» μετά το δημόσιο, που έχει πληγεί τα μέγιστα από την πανδημία και εξακολουθεί να υπολειτουργεί, πρέπει να υποστηριχθεί με κάθε διαθέσιμο τρόπο από την Πολιτεία. Οι ίδιοι δε, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις πιέσεις, έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, όχι μόνο για τον κλάδο, αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση