HomeHL-9Στους δρόμους οι αγρότες – Μηχανοκίνητη πορεία στο Ηράκλειο

Στους δρόμους οι αγρότες – Μηχανοκίνητη πορεία στο Ηράκλειο

Σε επ' αόριστον κατάληψη των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου με κατάληξη τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Νομού οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες, το κόστος παραγωγής αλλά και τις περικοπές στην ΚΥΑ μέσω των επιδοτήσεων.
agrotes3
Οι επαφές που είχαν τα αγροτοκτηνοτροφικά στελέχη στην Αθήνα απέβησαν άκαρπες και τώρα αυτό που ζητούν τώρα είναι συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να του εκθέσουν τα προβλήματα τους.

agrotes

Σύσκεψη Περιφερειάρχη με αντιπροσωπεία αγροτών για τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα και το θέμα των περικοπών στις επιδοτήσεις

Στο πλαίσιο Παγκρήτιας κινητοποίησης των αγροτών και των κτηνοτρόφων οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές των επιδοτήσεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια Κρήτης στη πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Ακολούθησε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. Κατά την διάρκεια της οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία στο εισόδημα τους ενώ επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις Κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν στις επιδοτήσεις και ζήτησαν την στήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης και την μεταφορά των αιτημάτων στην Κυβέρνηση.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στα δίκαια αιτήματα των παραγωγών και ανέφερε, ότι για το θέμα των επιδοτήσεων θα πρέπει να βρει τη λύση το κεντρικό Κράτος. Υπογράμμισε δε ότι η Περιφέρεια στο πλαίσιο των δικών της αρμοδιοτήτων έχει υποστηρίξει τους νέους αγρότες καθώς και κάθε αναπτυξιακό έργο και δράση που έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα.

cre01192-1

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

cre01189-1

Μετά τη σύσκεψη πήγαν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ όπου και θα προχωρήσουν σε επ’ αόριστον κατάληψη των γραφείων. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και στα Χανιά.

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται φορείς αλλά και τοπικοί βουλευτές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση