HomeHL-TOPΒροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα αναμένονται νεφώσεις σχεδόν στο σύνολο της χώρας, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Εύβοια και σε περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης. Αυξημένη πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων εντοπίζεται στο Ιόνιο και στα νότια κυρίως τμήματα της Πελοποννήσου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 15, στη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 21 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 20, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 8 έως 16 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί με ίδιες εντάσεις, ενώ στη θάλασσα των Κυθήρων θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα με εντάσεις 6-7 μποφόρ.

Αναλυτικά ο καιρός στην Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στη δυτική Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στο νησί θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση