HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με την Ιταλίδα Πρέσβη

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με την Ιταλίδα Πρέσβη

Συνεργασία Κρήτης και Ιταλίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα κα. Patrizia Falcinelli επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια, παρόντες ήταν επίσης ο Πρόξενος της Ιταλικής Πρεσβείας Tutino Alessandro, ο επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας στη Κρήτη Paolo Bartolozzi, o στρατιωτικός ακόλουθος Moioli Efrem, o π. αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αντρέα Γκαραντσίνι, το στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης Τζούλια Μπαρτολότσι (ιταλικής καταγωγής).

Η θεματολογία της επίσκεψης επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της συνεργασίας Κρήτης και Ιταλίας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού της οικονομίας-εμπορίου, των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων, αλλά και στο τομέα της πολιτικής προστασίας.

Η κα. Falcinelli ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη για την υποδοχή και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου. Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή, η Πρέσβης ανέφερε ότι Ελλάδα και Ιταλία συνεργάζονται στο τομέα της Πολιτικής Προστασίας και το επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια ευρεία Σύνοδος για το θέμα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης και η Ιταλίδα Πρέσβης συζήτησαν επίσης την ενίσχυση των εξαγωγών τυποποιημένων Κρητικών προϊόντων στην Ιταλία, του τουρισμού αλλά και θέματα επιχειρηματικότητας καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για ιταλικές επενδύσεις στο νησί μας.

Τέλος η κα. Falcinelli ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στη Περιφέρεια Κρήτης και το Ιταλικό προξενείο στο νησί μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση