HomeHL-GreeceΓιάννης Οικονόμου: Δεν συζητάμε περιορισμούς εμβολιασμένων ή lockdown

Γιάννης Οικονόμου: Δεν συζητάμε περιορισμούς εμβολιασμένων ή lockdown

Υπεραμύνεται της στρατηγικής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πώς απαντά για τις ΜΕΘ εκτός προδιαγραφών. Υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ προσπαθούμε να βρούμε ΜΕΘ για τους διασωληνωμένους. Ξεκινούν οι επιτάξεις γιατρών αν δεν καλυφθούν τα κενά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην πρώτη φάση της πανδημίας χρησιμοποιήσαμε το lockdown γιατί δεν είχαμε άλλο μέσο να κερδίσουμε χρόνο για την προετοιμασία του ΕΣΥ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημερώνοντας τον τύπο.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κατάφερε τότε να φέρει το σύστημα υγείας σε επίπεδα ανάλογα με αυτά ισχυρότερων κρατών.

Μετά ξεκίνησε ο εμβολιασμός, ενώ η κυβέρνηση βρήκε πόρους για να διασφαλίσει τα εισοδήματα των νοικοκυριών. Από τη στιγμή που ο εμβολιασμός προχωρούσε η κυβέρνηση πέρασε σε διαδικασία επανεκκίνησης με ασφάλεια, είπε.

Για να στηρίξουμε το ΕΣΥ και τους πολίτες χρειάζεται η οικονομία να είναι ανοικτή. Η κυβέρνηση άνοιξε έγκαιρα την οικονομία και τώρα μπορεί να στηρίξει τα νοικοκυριά έναντι της ακρίβειας, σημείωσε.

Η άρνηση του εμβολιασμού και η μη τήρηση των μέτρων εκτός των κινδύνων που εγκυμονεί για τη ζωή και υπονομεύει τη χώρα. «Η χώρα χρειάζεται μια στιβαρή πολιτική. Αυτή ακολουθούμε», είπε.

Σε ερώτηση αν εξετάζεται lockdown στους ανεμβολίαστους είπε πως η στρατηγική δεν αλλάζει. Δίνει έμφαση στους εμβολιασμούς και την τρίτη δόση.

Η βασική φιλοσοφία είναι τήρηση των μέτρων, αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και στήριξη του ΕΣΥ. «Συζητάμε μόνο ‘σημειακές‘ αλλαγές, δεν αλλάζουμε στρατηγική».

«Δεν συζητάμε περιορισμό ελευθεριών για τους εμβολιασμένους, δεν συζητάμε κανενός είδους lockdown. Εχουμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους. Πράγματα που μπορεί να βοηθήσουν, αλλά δεν σημαίνουν επιπλέον περιορισμούς δεν είναι αυτή την ώρα στο τραπέζι».

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες Βασιλακόπουλου για την ποιότητα των ΜΕΘ (θέμα για το οποίο παρενέβη εισαγγελέας) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι κάθε κλίνη που μπαίνει στο σύστημα λειτουργεί με πρωτόκολλα που εγκρίνουν οι αρμόδιοι.

Υπάρχει μια πίεση στο σύστημα υγείας, η απόφαση για τη διασωλήνωση λαμβάνεται από τους γιατρούς, αμέσως γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ΜΕΘ.

Είναι πραγματικότητα ότι πολλές φορές υπήρχαν αναμονές το χειμώνα, παραδέχτηκε.

Απαντώντας σε ερώτηση του Euro2day.gr για το ότι η χώρα βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη και 19η σε εμβολιασμούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι προσπαθούμε κάθε ημέρα να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη.

Βλέπουμε ότι έχουν κλειστεί 300.000 ραντεβού. Αυξάνεται το ποσοστό των εμβολιασμένων, θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή, να προσπαθούμε να πείσουμε. Το θέμα αφορά και την 3η δόση.

Το να είσαι πλήρως εμβολιασμένος πλέον σημαίνει να έχεις κάνει και την τρίτη δόση και θα δώσουμε έμφαση με όλους τους τρόπους το επόμενο διάστημα.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι αν δεν καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία η κυβέρνηση θα ξεκινήσει επιτάξεις γιατρών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση