HomeHL-SportsΟ Πραξιτέλης Βούρος σπάει τα κοντέρ

Ο Πραξιτέλης Βούρος σπάει τα κοντέρ

Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ διανύει ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Κρητικούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η μετακίνησή του από τον ΑΠΟΕΛ στον ΟΦΗ ήταν ένα από τα «σήριαλ» του καλοκαιριού του 2020, ενώ εκείνος χάρισε χρήματα ώστε να γίνει το deal (κατά μία πηγή ο «Θρύλος» διατηρεί και ποσοστό μεταπώλησης) και να υπογράψει μαζί του διετές συμβόλαιο συνεργασίας (εκπνέει το καλοκαίρι του 2022).

Ο λόγος, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, για τον Πραξιτέλη Βούρο που ίσως διανύει φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Κρητικούς.

Ο 26χρονος παρουσιάζεται αναγεννημένος, βγαίνει μπροστά και συγκαταλέγεται στις «κολώνες» τους, ενώ το γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την ΑΕΚ όπου ισοφάρισε 3-3, φαίνεται πως θα μνημονεύεται για (πολύ) καιρό.

Αν μάλιστα προσέξει κάποιος θα παρατηρήσει πως η μοναδική φετινή ήττα του ΟΦΗ είναι από τον ΠΑΟΚ (3-1) σε ένα παιχνίδι που εκείνος απουσίαζε λόγω τραυματισμού.

Αντίθετα με τον Βούρο στο γήπεδο οι Ηρακλειώτες μετρούν ρεκόρ 2-6-0 και 5/8 μηδέν παθητικό, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει στο… ντούκου.

Σίγουρα δεν παίζει μόνος του, αλλά διεκδικεί τον τίτλο του MVP.

Τα credits που λαμβάνει αυξάνονται από το γεγονός πως τόσο κόντρα στην Ενωση όσο και στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης που ακολούθησε, όπως και στη «λευκή» ισοπαλία της πρεμιέρας του «Κλεάνθης Βικελίδης», ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δεξί άκρο των «μετόπισθεν» και όχι στο κέντρο τους που είναι η φυσική του θέση, αν και στο παρελθόν έχει αρκετές φορές κληθεί να αγωνιστεί ως μπακ.

Με γνώμονα τους αριθμούς ηκαλύτερή του εμφάνιση ήταν κόντρα στη Λαμία όπου το Wyscout κατέγραψε για εκείνον 11/12 κερδισμένες «μονομαχίες» (ποσοστό 92%), ενώ ο ΟΦΗ μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ έχει δεχθεί μόλις 2 τέρματα, εκ των οποίων μόνο εκείνο του Καρέλη στο Αγρίνιο λογίζεται για «σεντερφορίσιο», δηλαδή από τη μεγάλη του περιοχή.

Το άλλο αφορά σουτ του Μιλιτσεάνου σε φάση τρανζίσιον του ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες».

Ετσι οι Κρητικοί «τρέχουν» σερί 377 αγωνιστικών λεπτών (μαζί με τις καθυστερήσεις) χωρίς να παραβιαστεί η εστία τους, από το 7′ του αγώνα τους με τον Παναιτωλικό, που αντιστοιχούν σε περισσότερες από 6 ώρες μπάλας.

Δεν το λες και λίγο.

Ο Βούρος είναι ο πρώτος τους παίκτης, πλην γκολκίπερ, σε επεμβάσεις, κλεψίματα, αποκρούσεις, ο ΟΦΗ βρίσκεται σε τροχιά play off και ο 26χρονος αναγορεύεται σε έναν εκ των ηγετών τους.

Ο ΒΟΥΡΟΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Χρόνος: 762′
Γκολ: 1
Αποκρούσεις: 3
Κλεψίματα: 21
Επεμβάσεις: 24
Φάουλ Υπέρ: 7

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση