HomeΕΛΛΑΔΑΒουλή: «Πέρασε» η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή

Βουλή: «Πέρασε» η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή

Με 142 «ναι» εγκρίθηκε η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις "λίστες Πέτσα” και τυχόν διαπλοκή με εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπερψηφίσθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με 142 “ναι” και 157 “όχι”.

Συνεπώς θα συσταθεί 29μελής Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει τα κριτήρια με τα οποία δόθηκαν 41 εκατ. ευρώ σε μέσα ενημέρωσης, μέσα από τις «λίστες Πέτσα”, με επιχείρημα την καμπάνια για τις πρώτες φάσεις της πανδημίας (“Μένουμε σπίτι”, “Μένουμε ασφαλείς” κλπ), δεδομένου ότι η ενίσχυση δεν έγινε με βάση την κυκλοφορία/αναγνωσιμότητα, καθώς χρηματοδοτήθηκαν ακόμα και ανύπαρκτα ΜΜΕ, όπως κατήγγειλε και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τις πληροφορίες, απουσίασε από την ψηφοφορία ο ανεξάρτητος, πρώην “γαλάζιος”, βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο Σύνταγμα μπορεί να συσταθεί Εξεταστική αρκεί η πρόταση να συγκεντρώσει 120 ψήφους, τουλάχιστον. Τροποποίηση που δίνει τη σχετική δυνατότητα σε κόμμα της αντιπολίτευσης.

Η Εξεταστική θα διερευνήσει και τις “περίεργες”, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, δημοσκοπήσεις συγκεκριμένης εταιρίας, της Opinion Poll, μετά την προ μηνών άρνηση της Επιτροπής Θεσμών-Διαφάνειας της Βουλής να κάνει τον σχετικό έλεγχο.

Η κατηγορία που απηύθυνε εκ νέου ο κ.Τσίπρας αφορά απευθείας αναθέσεις, συνολικού ποσού 270.000 ευρώ, σε εταιρεία που έχει τον ίδιο ιδιοκτήτη με την δημοσκοπική.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Επιτροπή για τα διαδικαστικά και την έναρξη των εργασιών της

Διαφήμιση
Διαφήμιση