HomeHL-9Αγιο Ορος: Το κόλπο των μοναχών για να βγει αρνητικό το rapid test

Αγιο Ορος: Το κόλπο των μοναχών για να βγει αρνητικό το rapid test

Απίστευτη καταγγελία ηγούμενου – Δείτε το βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίος κάνοντας λόγο για προσπάθειες εισόδου, ιδιαίτερα από τη Ρουμανία, με πλαστά πιστοποιητικά, ενώ ανέφερε ότι κάποιοι βάζουν αντισηπτικό στη μύτη τους πριν γίνει το rapid test, προκειμένου να βγει αρνητικό και να μπουν στο Άγιο Όρος.

«Έχουμε και θέματα με τα πλαστά τα πιστοποιητικά που προσπαθούν να μπουν στο Άγιο Όρος και δεν τους ενδιαφέρει αν έχουν οι ίδιοι πρόβλημα ή αν θα το μεταδώσουν και έχουν πιάσει πολλούς, ιδίως από Ρουμανία να έχουν πλαστά πιστοποιητικά ή να βάζουν αυτό το αντισηπτικό στη μύτη και να δημιουργηθεί, όταν κάνουν το rapid test που είναι προϋπόθεση να για να μπεις στο Άγιο Όρος, να βγει αρνητικό που σημαίνει ότι δεν είναι θέμα, ότι επειδή είναι από άλλο κράτος είναι πιο πειθαρχημένοι», είπε μιλώντας στον Status FM.

«Στην Ουρανούπολη από την πολιτική διοίκηση έχει κανονίσει και υπάρχει σημείο όπου πηγαίνουν όλοι όσοι θέλουν να μπουν στο Άγιο Όρος πριν παραλάβουν το διαμονητήριο και το εισιτήριο τους να κάνουν ένα rapid test, το οποίο βγαίνει σε 10-15 λεπτά και αν είναι αρνητικό προχωρούν να μπουν. Αν είναι θετικό ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ», ανέφερε.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα σε rapid test, υποχρεούνται όλοι και οι εμβολιασμένοι. Καθώς είναι προϋπόθεση για την είσοδο στη μοναστική πολιτεία.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση