HomeHL-9Πωλητήριο 3 εκατ. ευρώ στη βίλα Βαλυράκη μετά τον χαμό του Σήφη

Πωλητήριο 3 εκατ. ευρώ στη βίλα Βαλυράκη μετά τον χαμό του Σήφη

Στο «σφυρί» το τελευταίο σπίτι του γνωστού πολιτικού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πωλητήριο 3 εκατ. ευρώ από μεσιτικό γραφείο μπήκε στο σπίτι στο οποίο πέρασε τις τελευταίες του στιγμές ο Σήφης Βαλυράκης.

Μετά τον τραγικό θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, που η οικογένειά του πιστεύει πως είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας, η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη αποφάσισε να πουλήσει το εξοχικό σπίτι της Ερέτριας, εκεί όπου μαζί με τον σύζυγό της πέρασαν μοναδικές στιγμές της ζωής τους.

Η παραμονή στο σπίτι αυτό της φέρνει στο μυαλό εικόνες με τον αγαπημένο της Σήφη, κάτι που της προκαλεί συγκίνηση και γι’ αυτό πήρε την απόφαση να το πουλήσει. Το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο χτίστηκε την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, βρίσκεται σε παραθαλάσσιο κτήμα στην παραλία της Ερέτριας, έκτασης 4 στρεμμάτων.

Το μοντέρνας αρχιτεκτονικής σπίτι των 625 τ.μ. κατασκευάστηκε υπό την επίβλεψη της κυρίας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, η οποία ανέλαβε και τη διακόσμησή του.

Το οικόπεδο στο οποίο χτίστηκε το σπίτι αυτό είχε αγοραστεί από τον πατέρα της πολυβραβευμένης ζωγράφου και της είχε παραχωρηθεί μετά την ενηλικίωσή της. Αλλωστε η Ερέτρια ήταν το αγαπημένο μέρος της οικογένειας Παπαθεοδώρου, όπου η Μίνα και ο αδελφός της Θανάσης απολάμβαναν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η μοιραία βόλτα με το φουσκωτό

Αργότερα το σπίτι με τα πέντε υπνοδωμάτια, τους μεγάλους χώρους υποδοχής με το τζάκι, το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ και την πισίνα των 220 τ.μ. υπήρξε το ησυχαστήριο του Σήφη Βαλυράκη και της συζύγου του. Από αυτό το σπίτι μάλιστα ξεκίνησε και το μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου του 2021 ο πρώην υπουργός τη μοιραία εκδρομή του με το φουσκωτό του με προορισμό το Νησί των Ονείρων. Μια διαδρομή την οποία είχε κάνει άπειρες φορές κατά το παρελθόν.

Οπως αναφέρει το μεσιτικό γραφείο στην αγγελία και την περιγραφή του, η βίλα των 625 τ.μ. είναι «πάνω στο νερό, πλήρως επιπλωμένη, σε οικόπεδο 4.000 τ.μ., κατασκευής 2004, τριών επιπέδων, με απεριόριστη θέα σε όλο τον Ευβοϊκό.

Αποτελείται από όμορφους χώρους υποδοχής με τζάκι, ανεξάρτητη κουζίνα με μαρμάρινα δάπεδα και επιφάνειες γρανίτη, πέντε υπνοδωμάτια (τα τρία master), πέντε μπάνια, bbq, playroom, ασανσέρ, τρεις μονάδες air condition με σύστημα ψύξης-θέρμανσης. Επιπλέον, η οικία διαθέτει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, ξενώνα 42 τ.μ. με δική του είσοδο, όμορφα διαμορφωμένο κήπο, ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ 500 τ.μ., πισίνα 220 τ.μ. με τζακούζι και πολλές θέσεις πάρκινγκ».

Το σπίτι με τα πέντε υπνοδωμάτια, τους μεγάλους χώρους υποδοχής με το τζάκι και την πισίνα των 220 τ.μ. υπήρξε το ησυχαστήριο του Σήφη Βαλυράκη και της συζύγου του μέχρι τον τραγικό θάνατό του

Στοιχειωμένες μνήμες, ακριβή συντήρηση

Η αγγελία πώλησης συνοδεύεται και από 30 φωτογραφίες που μπορούν να πείσουν τον υποψήφιο αγοραστή να καταβάλει το ποσό των 3 εκατ. ευρώ για να την αποκτήσει. Μεταξύ αυτών μπορεί να διακρίνει κανείς ότι στους τοίχους του χώρου υποδοχής αλλά και των δωματίων δεσπόζουν έργα της γνωστής ζωγράφου – μερικά από αυτά τα έχει ζωγραφίσει στην ταράτσα του ακινήτου.

Σε μια φωτογραφία η οποία απεικονίζει το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ φαίνεται και το μοιραίο φουσκωτό σκάφος με το οποίο πραγματοποίησε την τελευταία του βόλτα ο Σήφης Βαλυράκης.

Βέβαια, δεν είναι μονάχα οι μνήμες με τον πολυαγαπημένο της σύζυγο εκείνες που συνετέλεσαν στην απόφαση της κυρίας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη για την πώληση του ακινήτου. Η δαπανηρή συντήρησή του είναι ένας ακόμη σημαντικός λόγος που οδήγησε στην αναζήτηση νέου ιδιοκτήτη. Μάλιστα το συγκεκριμένο σπίτι ενοικιαζόταν μέσω της πλατφόρμας Airbnb προς 1.138 ευρώ την ημέρα όταν οι ιδιοκτήτες του δεν βρίσκονταν εκεί, και αυτό για να καλυφθούν τα έξοδα συντήρησής του.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο θρίλερ

Σε ό,τι αφορά τα αίτια θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, η οικογένειά του επιμένει ότι πρόκειται για υπόθεση δολοφονίας και συνεχίζει τον δικαστικό αγώνα προκειμένου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δολοφόνοι του πρώην υπουργού.

Πρόσφατα σε ανακοίνωσή της η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη είχε αναφερθεί στην εισήγηση του πρώην εισαγγελέως Χαλκίδας που χειρίστηκε την υπόθεση να τεθεί στο αρχείο επισημαίνοντας: «Θεωρώ την εξέλιξη αυτή βαθιά προσβολή όχι μόνο στο πρόσωπο του αγωνιστή της Δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη και της οικογένειάς μας, αλλά και τεράστια προσβολή και όνειδος προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και τους θεσμούς».

Η ίδια, μέσω του συνηγόρου της Μανώλη Φωτάκη, κατέθεσε προσφυγή στο αίτημα του πρώην εισαγγελέως Χαλκίδας για αρχειοθέτηση της υπόθεσης και εκκρεμεί η απόφαση στην Εισαγγελία Εφετών που θα κρίνει αν αυτή μπει οριστικά στο αρχείο.

Παράλληλα, η οικογένεια έχει πραγματοποιήσει τις δικές της έρευνες και με εκθέσεις τεχνικών συμβούλων και αναλυτών έχει αποφανθεί ότι ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη ήταν δολοφονία από συγκεκριμένα άτομα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση