HomeHL-LifestyleΣυνάντηση Μητσοτάκη με Χρήστο Μάστορα: Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την ασφάλιση των Βορειοηπειρωτών

Συνάντηση Μητσοτάκη με Χρήστο Μάστορα: Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την ασφάλιση των Βορειοηπειρωτών

Τι έγραψε ο τραγουδιστής σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το ζήτημα ασφάλισης χιλιάδων ομογενών από την Βόρειο Ήπειρο.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Μέλισσες», ο οποίος είναι Βορειοηπειρώτης στην καταγωγή, σε ανάρτησή του στο Instagram ανέφερε ότι «μετά από δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (@kyriakos_) φαίνεται να κλείνει ο κύκλος της αδικίας και να ανοίγει αυτός της ισότητας, της δικαίωσης και της αναγνώρισης. Σήμερα μετά από την κουβέντα που είχαμε πλέω σε πελάγη ευτυχίας και βουρκώνω από συγκίνηση γιατί οι φωνές βοώντων εν τη ερήμω, εισακούσθηκαν».

Ολόκληρη η ανάρτησή του

«Πριν 1 χρόνο και 9 μήνες περίπου, λίγο πριν τον «σεισμό» της πανδημίας δηλαδή, έγραψα μια οργισμένη ψηφιακή επιστολή προς την κυβέρνηση, που αφορούσε τις συντάξεις και το επίδομα απόρων των Βορειοηπειρωτών….

Μέχρι το 2010 που απέκτησα επιτέλους την πολυπόθητη ελληνική ιθαγένεια, που στο μυαλό μου ήταν κάτι που πάντα μου χρωστούσαν, στηνόμουν στην ουρά στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και πάντα με έτρωγε ένα «γιατί»…

Γιατί δεν μας αναγνωρίζουν τα αδέρφια μας;

Γιατί δεν μας αναγνωρίζει η μαμά Ελλάδα;

Το ίδιο «γιατί» αναρωτήθηκαν και χιλιάδες ηλικιωμένοι όταν αφαιρέθηκαν τα επιδόματα και κουτσουρευτήκαν οι εθνικές τους συντάξεις.. Κουτσουρεύτηκε μαζί και η εθνική τους υπερηφάνεια…
Δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι πρωτίστως η τιμή!

Ήρθε η ώρα μετά από χρόνια αγώνων, πόνου και μόχθου να επουλωθούν οι πληγές των ανθρώπων που υπέφεραν ψάχνοντας την αγκαλιά μιας πατρίδας… Της πατρίδας μας…
Σήμερα λοιπόν μετά από δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ( @kyriakos_ ) φαίνεται να κλείνει ο κύκλος της αδικίας και να ανοίγει αυτός της ισότητας, της δικαίωσης και της αναγνώρισης.

Σήμερα μετά από την κουβέντα που είχαμε πλέω σε πελάγη ευτυχίας και βουρκώνω από συγκίνηση γιατί οι φωνές βοώντων εν τη ερήμω, εισακούσθηκαν… Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την πρόσκληση και για την ειλικρινή συζήτηση που κάναμε.

Περιμένουμε με ανυπομονησία και την τυπική δικαίωση με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2022…
ΧΜ

6/11/2021»

Σημειώνεται πως ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Μέλισσες» είχε ζητήσει μέσα από ανάρτησή του στο Facebook στις 11 Φεβρουαρίου του 2021 την παρέμβαση του πρωθυπουργού στο θέμα κατάργησης των ρυθμίσεων που αφορούσαν στο δικαίωμα ασφάλισης χιλιάδων ομογενών από την Βόρειο Ήπειρο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση