HomeHL-LifestyleΗ Σάλμα Χάγιεκ μιλά για το μπούλινγκ που υπέστη από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Η Σάλμα Χάγιεκ μιλά για το μπούλινγκ που υπέστη από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

 «Δε σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή της στον Guardian, η Σάλμα Χάγιεκ έφερε στο φως ένα από τα διάφορα περιστατικά μπούλινγκ που βίωσε από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Η ηθοποιός μίλησε για τις εμπειρίες της με τον καταδικασμένο για βιασμούς παραγωγό ταινιών, σημειώνοντας πως ο Γουάινστιν «δεν είναι ο μοναδικός άνδρας που επιβεβαιώνεται από την ιδέα ότι μπορεί να καταστρέψει τις γυναίκες».

Όπως αποκάλυψε η Μεξικανή ηθοποιός, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Φρίντα» την έπαιρνε τηλέφωνο και την επέπληττε για την εμφάνισή της.

Ερωτηθείσα αν κανονικοποιεί τον εκφοβισμό του ως τρόπο να τον αντιμετωπίσει, η σταρ του Χόλιγουντ, απάντησε: «Σε ένα βαθμό. Οκ, μετά έτρεμα και με έθλιβε όλο αυτό, αλλά το αντιμετώπιζα και λίγο σαν καρτούν».

Η 55χρονη είπε ότι ενώ γύριζε την ταινία «Φρίντα» για τη ζωή της διάσημης Μεξικανής ζωγράφου του 2002, την οποία και υποδυόταν, ο Γουάινστιν – παραγωγός της ταινίας – θα της τηλεφωνούσε και θα της επιτίθετο επειδή «φαίνονταν άσχημη».

«Όταν με έπαιρνε τηλέφωνο στα γυρίσματα της (ταινίας) Φρίντα, φώναζε “Γιατί έχεις μονόφρυδο και μουστάκι; Δε σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη”, απλώς απαντούσα “Μα καλά, δεν έχεις δει φωτογραφία της Φρίντα Κάλο;”. Αν ένας άνδρας υποδυόταν τον Σιρανό ντε Μπερζεράκ, δε θα τον ρωτούσε “Τι τρέχει με τη μύτη σου;”».

Ο ρόλος χάρισε στη Σάλμα Χάγιεκ μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Το 2017, η λατίνα ηθοποιός, έγραψε ένα άρθρο για τους New York Times στο οποίο εξήγησε πώς ο Γουάινστιν την παρενοχλούσε σεξουαλικά για χρόνια. Σε αυτό, έγραψε ότι πιστεύει ότι ο Γουάινστιν δεν της επιτέθηκε ποτέ επειδή ήταν φίλη με ανθρώπους όπως ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Κουέντιν Ταραντίνο.

«Επίσης, ήμουν πολύ δυνατή», πρόσθεσε. «Δεν με είδε ποτέ αδύναμη. Δεν είναι ότι δεν φοβάμαι, αλλά δεν πρόκειται να το δείξω. Μπορώ μάλιστα να γίνω σχεδόν εκφοβιστική με την ήρεμη δύναμη μου».

xa

Φρανσουά Πινό (αριστερά), Σάλμα Χάγιεκ, Xάρβεϊ Γουάινστιν (δεξιά) / Φωτογραφία: Getty Images

Δεν ήταν «ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος» που της έκανε μπούλινγκ ή την παρενόχλησε, αποκαλώντας το θέμα στο Χόλιγουντ «συστηματικό».

Η Σάλμα Χάγιεκ σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν «κρατά κακία» και «πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν».

Το 2020, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση αφού καταδικάστηκε για βιασμό και εγκληματικές σεξουαλικές πράξεις

«Γενικά! Είμαστε κορίτσια! … Οπότε μαθαίνεις να είσαι γενναία. Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει», είπε.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση