HomeΚΟΣΜΟΣΟι πρώτες δηλώσεις του Travis Scott μετά την τραγωδία με 8 νεκρούς στη συναυλία του

Οι πρώτες δηλώσεις του Travis Scott μετά την τραγωδία με 8 νεκρούς στη συναυλία του

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Astroworld

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Travis Scott μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη δήλωσή του για τον θάνατο οκτώ ανθρώπων κατά τη διάρκεια συναυλίας του στο φεστιβάλ «Astroworld» την Παρασκευή.

Ο 29χρονος τραγουδιστής προσέφερε τα συλληπητήρια και τις προσευχές του, για τα οκτώ θύματα που πέθαναν καταπλακωμένοι από ένα κύμα πλήθους στο σόου του.

Έγραψε:

«Είμαι απολύτως συντετριμμένος από αυτό που συνέβη χθες το βράδυ. Προσεύχομαι για τις οικογένειες και όλους όσους επηρεάστηκαν από αυτό που συνέβη στο Astroworld Festival.

Το αστυνομικό τμήμα του Χιούστον έχει την πλήρη υποστήριξή μου καθώς συνεχίζουν να εξετάζουν τις τραγικές απώλειες.

Δεσμεύομαι να συνεργαστώ με την κοινότητα του Χιούστον για να θεραπεύσω και να στηρίξω τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε την αστυνομία, την πυροσβεστική και το NRG Park για την άμεση ανταπόκριση και την υποστήριξή τους. Σας αγαπώ όλους».

Το ιστορικό της τραγωδίας:

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν ποδοπατημένοι από το πλήθος κατά την εναρκτήρια βραδιά του μουσικού φεστιβάλ Astroworld.

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Χιούστον Σάμιουελ Πένια επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από το πάρκο NRG.

Ο Πένια δήλωσε πως, γύρω στις 9 μ.μ., το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για μια συναυλία του ράπερ Travis Scott άρχισε να συνωθείται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής προκαλώντας πανικό και τραυματισμούς.

Άνθρωποι άρχισαν να σωριάζονται αναίσθητοι και η αναταραχή κλιμακώθηκε μέχρι τις 9:38 μ.μ., όταν σημειώθηκε ένα «επεισόδιο με μαζικά θύματα», δήλωσε ο Πένια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετέφερε στα νοσοκομεία 17 ανθρώπους, 11 από τους οποίους μεταφέρθηκαν με καρδιακή ανακοπή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο Scott σταμάτησε πολλές φορές στη διάρκεια της 75λεπτης παράστασής του όταν εντόπισε θεατές σε κίνδυνο κοντά στο μπροστινό μέρος της σκηνής.

Ο ράπερ ζήτησε από τα μέλη της ασφάλειας να βεβαιωθούν πως οι άνθρωποι αυτοί ήταν εντάξει και να τους βοηθήσουν να βγουν από το πλήθος. Οχήματα έκτακτης ανάγκης με σειρήνες και τους φάρους τους να αναβοσβήνουν πέρασαν αρκετές φορές μέσα από το πλήθος.
real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση