HomeΚΡΗΤΗΗ Κρήτη στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «World Travel Market (WTM) 2021»

Η Κρήτη στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «World Travel Market (WTM) 2021»

Στο Λονδίνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Περιφέρεια Κρήτης δηλώνει ξανά δυναμικά την παρουσία της στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα και εξαργύρωσης της εξαιρετικής διαχείρισης που επέδειξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ειδικότερα συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «World TravelMarket (WTM) 2021» η οποία έλαβε χώρα στο Λονδίνο, με πλήθος κόσμου να την επισκέπτεται από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από 01 έως 03 Νοεμβρίου 2021 με φυσική παρουσία.

Η WTM 2021 είναι μία από τις σημαντικότερεςεκθέσεις και η Περιφέρεια Κρήτης φροντίζει να είναι πάντα παρούσα. Το περίπτερο της Κρήτης κατακλίστηκε από δεκάδες επισκέπτες και πραγματοποιήθηκαν πολλά επαγγελματικά ραντεβού, με κορυφαίες εταιρείες όπως η Jet2, το National Geographic, το Euronews κ.α. Σε μία εποχή που η επιθυμία για ταξίδι είναι στα ύψη, τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης παρουσίασαν την ασφάλεια του προορισμού κατά την περίοδο της πανδημίας, ενθαρρύνοντας τον ταξιδιώτη να επισκεφτεί το νησί, να «ταξιδέψει» στις γεύσεις των εδεσμάτων της κρητικής κουζίνας, να γνωρίσει την ιστορία του νησιού και να απολαύσει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Η Κρήτη φημίζεται για την φιλοξενία της και αυτό επισήμαναν τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, προσφέροντας τοπικά παραδοσιακά κεράσματα και «ταξιδεύοντας» τους επισκέπτες νοητά μέσα από χαρακτηριστικές μυρωδιές της Κρήτης, όπως το δίκταμο.

Οι μελλοντικοί ταξιδιώτες ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης, τόσο για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα, τις μαγευτικές παραλίες με τα καταγάλανα νερά όσο και για την μοναδική Κρητική κουζίνα. Τονίστηκε πως το Νησί είναι ιδανικός προορισμός για κάθε είδους τουρισμό, όπως για αναψυχή και χαλάρωση, για οικογενειακές διακοπές, για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, για τους πεζοπόρους προσφέροντας τους μοναδικά μονοπάτια εξερεύνησης της άγριας φύσης καθώς και για όλους εκείνους που θέλουν να γυρίσουν στο χωρόχρονό και να γνωρίσουν την ιστορία του νησιού.

Η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπήθηκε από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού κ. Κυριάκο Κώτσογλου, από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού κ. Νίκο Αλεξάκη και τις Προϊσταμένεςτων τμημάτων Τουρισμού της Π. Ε Ηρακλείου και της Π. Ε Λασιθίου, κ. Ελένη Βουγιουκαλάκη και κ. Μαρία Λαβδάκη αντίστοιχα.

Όπως δήλωσε ο κ. Κώτσογλου: «Στο Λονδίνο και την «World Travel Market»του 2021, πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού, που καταγράφει τάσεις και προοπτικές για την κάθε σαιζόν, ειδικά φέτος, σηματοδοτήθηκε κάτι πολύ σημαντικό, η επιστροφή στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, ένα σημαντικό βήμα για την κανονικότητα! Με βάση το γεγονός ότι φέτος η Βρετανική αγορά έλειψε σε μεγάλο βαθμό από την Κρήτη, οι προκρατήσεις και οι τάσεις που φάνηκαν εδώ μια κάνουν να αισιοδοξούμε ότι αθροιστικά με τις σπουδαίες φετινές επιδόσεις που η Κρήτη κατέγραψε, οι Βρετανοί το 2022 θα είναι η γνωστή δύναμη που θα καταλάβει -και πάλι- μια από τις δύο πρώτες θέσεις στον τουριστικό μας χάρτη, που θέλουμε να κρατήσει και τον εμπλουτισμό που γνώρισε, το 2021».

Διαφήμιση
Διαφήμιση