HomeHL-TOPΦΩΤΟ: Έφτασαν στο υπουργείο οι αγρότες της Κρήτης

ΦΩΤΟ: Έφτασαν στο υπουργείο οι αγρότες της Κρήτης

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου κατάφεραν να εξασφαλίσουν οι αγρότες της Κρήτης εφόσον ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός βρίσκεται εκτός Αθηνών.
Οι αγρότες της Κρήτης βρίσκονται ήδη έξω από το υπουργείο στο κέντρο της Αθήνας και ετοιμάζονται να θέσουν επί τάπητος τα θέματα που τους απασχολούν, δηλαδή τους δασικούς χάρτες, το «αιφνίδιο και άδικο», όπως οι ίδιοι το χαρακτήρισαν, κουτσούρεμα των επιδοτήσεων αλλά και το κόστος παραγωγής.
«Βρισκόμαστε έξω από το υπουργείο εν αναμονή της συνάντησης μας με τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου», ανέφερε στο cretapost.gr ο Γιώργος Γαβαλάς, γραμματέας της Οργάνωσης Αμπελλουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με παρατεταγμένες τις κλούβες των ΜΑΤ για την περιφρούρηση των περίπου 500 ατόμων που κατάφεραν να φτάσουν τελικά από το Ηράκλειο και τα Χανιά.
Σημειώνεται ότι πολλοί αγρότες είτε αμέλησαν να πάρουν μαζί τους τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είτε προέκυψαν άλλου είδους προβλήματα αναφορικά με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού με αποτέλεσμα σε αρκετούς να μην επιτραπεί η είσοδος στα πλοία.

Όπως ανέφερε στο cretapost ο γραμματέας της Οργάνωσης Αμπελλουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, Γιώργος Γαβαλάς: «Ανεβαίνουμε στην Αθήνα ειρηνικά χωρίς μαγκούρες, χωρίς τραμπουκισμούς. Θέλουμε να αποτρέψουμε τη μεγάλη αδικία που γίνεται σε βάρος μας με τους δασικούς χάρτες, το κόστος παραγωγής αλλά και τις περικοπές στην ΚΥΑ μέσω των επιδοτήσεων αφού είναι και αιφνίδιες και άδικες και χαντακώνουν τους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα της αγροτοκτηνοτροφίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση