HomeHL-LifestyleΓουίλ Σμιθ: Η σοκαριστική εξομολόγηση για τον πατέρα του

Γουίλ Σμιθ: Η σοκαριστική εξομολόγηση για τον πατέρα του

«Σκεφτόμουν να τον σκοτώσω»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μία σοκαριστική εξομολόγηση προχώρησε ο Γουίλ Σμιθ στα απομνημονεύματά του που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 9 Νοεμβρίου υπό τον τίτλο “Will”, όπου αποκαλύπτει ότι σκεφτόταν να σκοτώσει τον πατέρα του για να τον εκδικηθεί για χάρη της μητέρας του.

Στο βιβλίο, αποκλειστικό απόσπασμα του οποίου δημοσιεύει το People, ο Γουίλ Σμιθ αποκαλύπτει τα επώδυνα οικογενειακά μυστικά και το τραύμα που κουβαλούσε από την παιδική ηλικία εξαιτίας του πατέρα του,

Όπως αποκαλύπτει ο 53χρονος ηθοποιός, ένα περιστατικό το οποίο αφορούσε τον αείμνηστο πατέρα του τον τραυμάτισε και τον τρομοκράτησε για τα επόμενα χρόνια.

Από την αρχή του βιβλίου του ο Γουίλ Σμιθ περιγράφει την πολύπλοκη σχέση που είχε με τον πατέρα του, Γουίλιαμ Κάρολ Σμιθ τον μεγαλύτερο, ο οποίος μαζί με τη μητέρα του ηθοποιού, Καρολάιν Μπράιτ, μεγάλωσαν τον ίδιο και τα τρία αδέλφια του στη Φιλαδέλφεια.

“Ο πατέρας μου ήταν βίαιος, αλλά ήταν παρών σε κάθε αγώνα, θεατρικό και ρεσιτάλ. Ήταν αλκοολικός αλλά ήταν νηφάλιος σε κάθε πρεμιέρα για κάθε μία από τις ταινίες μου” γράφει ο Γουίλ Σμιθ και προσθέτει: “Άκουγε τον κάθε δίσκο. Επισκεπτόταν το κάθε στούντιο. Αυτή η έντονη τελειομανία του που τρομοκρατούσε την οικογένειά του έφερνε φαγητό στο τραπέζι κάθε βράδυ της ζωής μου”

Στη συνέχεια γράφει για μία τρομακτική πράξη βίας από τον πατέρα του εναντίον της μητέρας του, της οποίας ο Γουίλ Σμιθ έγινε μάρτυρας και άλλαξε τη ζωή του για πάντα: “Όταν ήμουν εννέα ετών, είδα τον πατέρα μου να γρονθοκοπεί τη μητέρα μου στο κεφάλι, με τόση σκληρότητα που εκείνη κατέρρευσε. Την είδα να φτύνει αίμα. Εκείνη η στιγμή σ’ εκείνη την κρεβατοκάμαρα, πιθανόν περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή στη ζωή μου, καθόρισε το ποιος είμαι”.

Μάλιστα, ο ηθοποιός είπε ότι αυτή η στιγμή επηρέασε ολόκληρη τη ζωή και την καριέρα του.  “Μέσα σε όλα όσα έχω κάνει από τότε, τα βραβεία, οι επιτυχίες, η προσοχή, το επίκεντρο, οι ήρωες, τα γέλια, υπάρχει μία λεπτή σειρά απολογιών προς τη μητέρα μου για την αδράνειά μου εκείνη την ημέρα. Που την απογοήτευσα εκείνη τη στιγμή. Επειδή απέτυχα να σταθώ απέναντι στον πατέρα μου, επειδή ήμουν δειλός”.

“Αυτό που εσύ αντιλαμβάνεσαι ως τον Γουίλ Σμιθ, τον εξωγήινο, εξολοθρευτή MC, τον μεγαλύτερο από τη ζωή κινηματογραφικό αστέρα, είναι σε μεγάλο βαθμό μια κατασκευή, ένας προσεκτικά κατασκευασμένος και τελειοποιημένος χαρακτήρας, σχεδιασμένος να προστατεύω τον εαυτό μου. Για να κρυφτώ από τον κόσμο. Να κρύψω τη δειλία μου” προσθέτει στη σοκαριστική εξομολόγησή του.

Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν έφηβος και πήραν διαζύγιο το 2000. Παρά το γεγονός ότι διατήρησε στενή σχέση με τον πατέρα του, ο ηθοποιός γράφει ότι ο θυμός που προήλθε από εκείνο το περιστατικό όταν αυτός ήταν παιδί εμφανίστηκε ξανά δεκαετίες μετά, ενώ φρόντιζε τον πατέρα του που είχε καρκίνο.

“Ένα βράδυ που τον οδηγούσα με το καροτσάκι του από το υπνοδωμάτιο στο μπάνιο, ένα σκοτάδι φούντωσε μέσα μου. Ο διάδρομος ανάμεσα στα δύο δωμάτιο περνά από το κεφαλόσκαλο. Σαν παιδί πάντα έλεγα στον εαυτό μου ότι μια μέρα θα εκδικηθώ για τη μητέρα μου. Ότι όταν ήμουν αρκετά μεγάλος, όταν ήμουν αρκετά δυνατός, όταν δεν θα ήμουν πια δειλός, θα τον σκότωνα” ομολογεί ο Σμιθ.

Εκείνη τη στιγμή ο ηθοποιός ανακαλεί ότι είχε τη σκέψη να σκοτώσει τον πατέρα του. “Σταμάτησα στην κορυφή της σκάλας. Μπορούσα να τον σπρώξω κάτω και να τη γλιτώσω εύκολα”, γράφει. “Καθώς οι δεκαετίες του πόνου, του θυμού και της αγανάκτησης υποχώρησαν, κούνησα το κεφάλι μου και προχώρησα στο μπάνιο”.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2016, ο Σμιθ σκέφτηκε την ταραχώδη σχέση τους και τι του έμαθε για την εύρεση της αληθινής εκπλήρωσης. “Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να πάρεις από τον υλικό κόσμο το οποίο θα φέρει γαλήνη και εκπλήρωση. Στο τέλος, δεν θα έχει καθόλου σημασία πόσο σε αγάπησαν, αλλά θα κερδίσεις “το χαμόγελο” βάσει του πόσο πολύ τους αγάπησες”.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση