HomeHL-9Αναχώρησαν για την Αθήνα οι αγρότες-Μεγάλη συμμεοχή

Αναχώρησαν για την Αθήνα οι αγρότες-Μεγάλη συμμεοχή

Δυναμικό το παρών των Κρητικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναχώρησαν απόψε από Ηράκλειο και Χανιά για την Αθήνα οι αγρότες προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία για της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά για την «απόβαση» που διοργανώνεται εδώ και μέρες.

Όπως έχει αναφέρει το cretapost ήδη παρατηρείται πρόβλημα στην αγορά των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αφού έχουν δοθεί 1.700 ωστόσο η ζήτηση από αγρότες συνεχίζει να είναι τεράστια, σύμφωνα με τις ενδεικτικές λίστες των ίδιων των αγροτών.

agrotes-limani-4-11-2

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις λίγο μετά τις 6 σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου

Η κινητοποίηση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη συγκέντρωση αφού για πρώτη φορά έχουν ενεργοποιηθεί και συμμετέχουν όλοι οι αγροτοσυνδικαλιστές και οι αγροτοσυνεταιριστές της Κρήτης.

Όπως ανέφερε στο  cretapost ο ο γραμματέας της Οργάνωσης Αμπελλουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, Γιώργος Γαβαλάς: «Ανεβαίνουμε στην Αθήνα ειρηνικά χωρίς μαγκούρες, χωρίς τραμπουκισμούς. Θέλουμε να αποτρέψουμε τη μεγάλη αδικία που γίνεται σε βάρος μας με τους δασικούς χάρτες, το κόστος παραγωγής αλλά και τις περικοπές στην ΚΥΑ μέσω των επιδοτήσεων αφού είναι και αιφνίδιες και άδικες και χαντακώνουν τους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα της αγροτοκτηνοτροφίας».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση