HomePost ItΜέΡΑ25: Tι γίνεται με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς;

ΜέΡΑ25: Tι γίνεται με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς;

Ερώτηση του Ηρακλειώτη βουλευτή Λογιάδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε επιστολή τους οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων, αναφέρουν ότι ο πολυπόθητος διορισμός τους βρίσκει σε συνθήκες δύσκολες και για αυτό εκφράζουνε την έντονη ανησυχία τους για το σημείο της υπουργικής απόφασης με αριθμ. 93395/Ε1/28-7-2021 (ΦΕΚ 41/τ. ΑΣΕΠ/29.7.2021, ΑΔΑ: 6ΖΖ946ΜΤΛΗ-ΟΗΞ) στην οποία αναφέρεται το εξής:

«Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) και υποχρεούνται να παραμείνουν στη θέση τοποθέτησής τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών, με την επιφύλαξη των οριζόμενων στο άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (Α΄ 177).».
Θεωρώντας ως δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας έχουν διαθέσιμα οργανικά κενά για όλες τις ειδικότητες, ζητούν την μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στην θέση τοποθέτησης από δύο (2) σχολικά έτη σε ένα (1), όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.
Ερωτάται η κα. Υπουργός:
θα εισακουστεί το δίκαιο αίτημά τους από την ηγεσία του Υπουργείου;
Ο ερωτών βουλευτής
Γεώργιος Λογιάδης

Διαφήμιση
Διαφήμιση