HomeΚΡΗΤΗΑντιδράσεις από τον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου για τα νέα μέτρα

Αντιδράσεις από τον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου για τα νέα μέτρα

Βάζουν σε ρόλο χωροφύλακα τις επιχειρήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονες αντιδράσεις και προβληματισμό έχει προκαλέσει στον εμπορικό κόσμο εν γένει αλλά και συγκεκριμένα στους εμπόρους του Ηρακλείου η απόφαση της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Εμπόρων και Βιοτεχνών νομού Ηρακλείου αναφέρει:

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αναχαίτηση της πανδημίας δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού (λόγω εξαιρέσεων κάποιων επιχειρήσεων από τους περιορισμούς) και πλήττουν ανεπανόρθωτα τις μικρές επιχειρήσεις, προκαλώντας την πτώση του τζίρο τους και οδηγώντας πλείστες από αυτές στο οριστικό κλείσιμο.
Η υποχρέωση επίδειξης rapid test για την είσοδο στα καταστήματα βάζει για άλλη μια φορά σε ρόλο χωροφύλακα τις επιχειρήσεις και αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, που οπωσδήποτε θα μειώσει την αγοραστική κίνηση με ότι αυτό συνεπάγεται ιδίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα μέτρα, θα εφαρμοστούν σε μία περίοδο που οι πληθωριστικές πιέσεις και το ενεργειακό κόστος πλήττουν ήδη επιχειρήσεις & νοικοκυριά, δημιουργώντας πρόβλημα στη ρευστότητά τους αλλά και την κάλυψη των υποχρεώσεων που έχουν συσσωρευτεί από τα προηγούμενα lockdown.
Η ΟΕΒΕΝΗ και τα μέλη της σέβονται και τηρούν τις αποφάσεις της κυβέρνησης , όμως την καλούν να επανεξετάσει τις αποφάσεις της και να “κλείσει” κάθε παράθυρο που δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Αναμφισβήτητα ως πρώτιστο μέλημά όλων είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, όχι όμως εις βάρος της μικρομεσαίας επιχείρησης. Οι επιχειρήσεις δεν είναι μοχλός πίεσης για τον εμβολιασμό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση