HomeΚΡΗΤΗΓεμίζουν τα πλοία με… χιλιάδες αγρότες – Έτοιμοι να φύγουν για Αθήνα

Γεμίζουν τα πλοία με… χιλιάδες αγρότες – Έτοιμοι να φύγουν για Αθήνα

Γ. Γαβαλάς: Ανεβαίνουμε ειρηνικά, χωρίς μαγκούρες και τραμπουκισμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απόβαση στην Αθήνα ετοιμάζονται να κάνουν οι αγρότες της Κρήτης οι οποίοι αναχωρούν απόψε από Ηράκλειο και Χανιά ενώ σύμφωνα με τους ίδιους και τα τρία πλοία από Κρήτη για Πειραιά αναμένεται να σαλπάρουν με 100% πληρότητα.
Ήδη παρατηρείται πρόβλημα στην αγορά των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αφού έχουν δοθεί 1.700 ωστόσο η ζήτηση από αγρότες συνεχίζει να είναι τεράστια, σύμφωνα με τις ενδεικτικές λίστες των ίδιων των αγροτών.
Η κινητοποίηση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη συγκέντρωση αφού για πρώτη φορά έχουν ενεργοποιηθεί και συμμετέχουν όλοι οι αγροτοσυνδικαλιστές και οι αγροτοσυνεταιριστές της Κρήτης.
Στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου ετοιμάζουν δύο μεγάλες προσυγκεντρώσεις στα λιμάνια του Ηρακλείου αλλά και των Χανίων ενώ κατά τις 9 το βράδυ αναχωρούν για Πειραιά από όπου συντονισμένα και σε πορεία αναμένεται να φθάσουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό.
«Ανεβαίνουμε στην Αθήνα ειρηνικά χωρίς μαγκούρες, χωρίς τραμπουκισμούς. Θέλουμε να αποτρέψουμε τη μεγάλη αδικία που γίνεται σε βάρος μας με τους δασικούς χάρτες, το κόστος παραγωγής αλλά και τις περικοπές στην ΚΥΑ μέσω των επιδοτήσεων αφού είναι και αιφνίδιες και άδικες και χαντακώνουν τους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα της αγροτοκτηνοτροφίας», ανέφερε στο cretapost.gr ο γραμματέας της Οργάνωσης Αμπελλουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, Γιώργος Γαβαλάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση