HomeHL-SportsΗ Εθνική Ανδρών Χάντμπολ υποδέχεται την Τουρκία στα Δύο Αοράκια

Η Εθνική Ανδρών Χάντμπολ υποδέχεται την Τουρκία στα Δύο Αοράκια

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, η Εθνική Ανδρών Χάντμπολ – μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 29-27 στο Βέλγιο – υποδέχεται την Τουρκία στο Μεγάλο Κλειστό Ηρακλείου Κρήτης (Δύο Αοράκια) την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 17:00 (ΕΡΤFLIX) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι επίσης το Υφυπουργείο Αθλητισμού και ο Δήμος Ηρακλείου.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας (ΟΧΕ), η Εθνική Ανδρών έχει ως στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης, την οποία θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου.

Η ΟΧΕ υπογραμμίζει χαρακτηριστικά «Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της θα προσπαθήσει να κάνει το «2 στα 2″ στην προκριματική φάση.

Οι Τούρκοι διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες με παραστάσεις στο εξωτερικό, ενώ το πρωτάθλημα τους είναι σε καλό επίπεδο. Προέρχονται και αυτοί από νίκη, αφού επικράτησαν 25-23 του Κοσόβου.»

Πρώτο παιχνίδι της Εθνικής Ανδρών στο Ηράκλειο

Είναι πρώτη φορά στην 44χρονη ιστορία του ελληνικού χάντμπολ που η Εθνική Ανδρών θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, λίγες εβδομάδες μετά το παιχνίδι της Εθνικής Γυναικών με την Ολλανδία (10/10) για το EURO 2022.

Η Εθνική Ανδρών αγωνίστηκε άλλη μια φορά μπροστά στο Κρητικό κοινό πριν από 10 χρόνια στις 9 Μαρτίου του 2011, κερδίζοντας την Ολλανδία στο ΔΑΚ Κλαδισου Χανίων με 30-23 για τα προκριματικά του ΕURO 2012.

Αύριο Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνέντευξη Τύπου στα «Δύο Αοράκια» παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά, του Ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Ζαραβίνα και ενός διεθνούς αθλητή.

Ελεύθερη η είσοδος στο γήπεδο – Υγειονομικά Πρωτόκολλα

Για την πρόσβαση στην εγκατάσταση τόσο για τους επισήμους (με επίδειξη πρόσκλησης) όσο και για τους φιλάθλους είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Για τους έχοντες εργασία (εργαζόμενοι σε ΜΜΕ, ΟΧΕ) η είσοδος μπορεί να γίνει και με αρνητικά rapid test 48 ωρών ή PCR test 72 ωρών. Η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους της εγκατάστασης είναι υποχρεωτική.

Αναπτυξιακό event στα «Δύο Αοράκια»

H Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος διοργανώνει αναπτυξιακό event με τίτλο «Παίζω Χάντμπολ και στηρίζω την Εθνική μας ομάδα» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 13:30-15:00 στο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου «Δύο Αοράκια».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα του χάντμπολ από τους τεχνικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας και στην συνέχεια θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαζί με τους γονείς τους δωρεάν τον αγώνα Ελλάδα- Τουρκία που θα αρχίσει στις 17:00.

Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τις εταιρείες Χαλκιαδάκη Α.Ε., Dole και Αρτοποιία- Ζαχαροπλαστική “Σταματάκης” έχει φροντίσει για την σίτιση των παιδιών που θα πάρουν μέρος στο event, ενώ θα μοιραστούν και δώρα από το πρόγραμμα Be Active.

Διαφήμιση
Διαφήμιση