HomePost ItΣτη Βουλή το σήμα κινδύνου από τον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Γ Ζώνης Μεσσαράς

Στη Βουλή το σήμα κινδύνου από τον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Γ Ζώνης Μεσσαράς

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Βουλή φέρνουν το σήμα κινδύνου που στέλνει για τη λειτουργία του ο Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Γ’ Ζώνης Μεσσαράς οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης, και ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης. Στο έγγραφο που καταθέτουν ως αναφορά στη Βουλή με τίτλο «Τιμολόγια ΔΕΗ και ρήτρα αναπροσαρμογής» ο ΤΟΕΒ Γ Ζώνης Μεσσαράς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία του, αφού «οι λογαριασμοί ΔΕΗ το δίμηνο Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2021 μαζί με την ρήτρα αναπροσαρμογής υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ, σχεδόν διπλάσιες του κανονικού, καθιστώντας αδύνατη την υγιή λειτουργία των ΤΟΕΒ».

Με την αναφορά οι βουλευτές επισημαίνουν όλα τα ζητήματα που τίθενται από τον ΤΟΕΒ και ότι «πριν από 2 μήνες στα ήδη αυξημένα τιμολόγια προστέθηκε και η ρήτρα αναπροσαρμογής η οποία σε πολλές περιπτώσεις διπλασιάζει την τιμή της κιλοβατόρας καθιστώντας αδύνατη τη λειτουργία των ΤΟΕΒ».

Στο παραπάνω έγγραφο ζητείται σειρά παρεμβάσεων, μεταξύ άλλων, για να ενισχυθεί το αγροτικό τιμολόγιο, να καταργηθεί η ρήτρα προσαρμογής στους ΤΟΕΒ και το πάγιο αίτημα για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΤΟΕΒ.

Οι βουλευτές ζητούν την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και Αγροτικής Ανάπτυξης, και να ενημερωθούν για αυτές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση