HomeHL-CultureΟ Ταραντίνο βγάζει στο «σφυρί» επτά uncut σκηνές από το Pulp Fiction

Ο Ταραντίνο βγάζει στο «σφυρί» επτά uncut σκηνές από το Pulp Fiction

Στη δημοσιότητα ακυκλοφόρητο περιεχόμενο ως NFT

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Κουεντίν Ταραντίνο βγάζει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» ως NFT επτά uncut σκηνές από το Pulp Fiction, αυθεντικά χειρόγραφα scripts και αποκλειστικά ηχητικά σχόλια από τον ίδιο τον σκηνοθέτη.

Το σπάνιο αυτό οπτικοακουστικό υλικό θα πωληθεί από την NFT πλατφόρμα αγοράς OpenSea.

Τα NFT (non-fungible token – μη ανταλλάξιμο διακριτικό, τρόπος κατοχής της αυθεντικής ψηφιακής εικόνας), γίνονται στο Secret Network, ένα blockchain σύστημα που μέσω των συναλλαγών με κρυπτονόμισμα, δίνει προτεραιότητα στην ιδιωτικότητα.

Το Secret Network υποστηρίζει πως είναι το πρώτο blockchain με έξυπνα συμβόλαια προστασίας ιδιωτικότητας, που σημαίνει πως οι συναλλαγές και τα δεδομένα ιδιοκτησίας είναι κρυπτογραφημένα.

Κάπως έτσι, προστατεύεται όχι μόνο το αθέατο έως σήμερα περιεχόμενο του Pulp Fiction, αλλά και η ταυτότητα του ανθρώπου που θα διεκδικήσει και θα αγοράσει το συλλεκτικό υλικό.

«Είμαι ενθουσιασμένους που παρουσιάζω τις αποκλειστικές αυτές σκηνές από το Pulp Fiction στους φαν. Το Secret Network και τα NFT προσφέρουν ένα νέο κόσμο σύνδεσης με τους θαυμαστές και τους καλλιτέχνες και είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέρος όλου αυτού» ανέφερε ο ίδιος ο Ταραντίνο.

To Pulp Fiction, οι διασταυρούμενες ιστορίες μικροεγκληματιών και υποκόσμου του Λος Άντζελες, είναι ένα από τα πιο επιδραστικά φιλμ των τελευταίων τριών δεκαετιών. Μάλιστα, η ταινία εξασφάλισε στον Ταραντίνο το πρώτο του Όσκαρ για καλύτερο πρωτότυπο σενέριο το 1994, ενώ υποψηφιότητες είχαν αποσπάσει για τις ερμηνείες τους οι Τζον Τραβόλτα, Σάμιουελ Τζάκσον, Ούμα Θέρμαν.

Ο Ταραντίνο είναι ο τελευταίος από μια σειρά καλλιτεχνών που δίνουν στη δημοσιότητα ακυκλοφόρητο περιεχόμενο ως NFT. Την περασμένη εβδομάδα ο Ντέιβιντ Λιντς συνεργάστηκε με την ροκ μπάντα των Interpol για τη δημοπρασία της συνεργασίας τους το 2011 στο Coachella Festival.
lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση