HomeHL-CultureΝέα ταινία: Δημήτρης Λάλος και Αρης Σερβετάλης σε γουέστερν, στο δάσος της Φολόης

Νέα ταινία: Δημήτρης Λάλος και Αρης Σερβετάλης σε γουέστερν, στο δάσος της Φολόης

Δείτε το βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα σύγχρονο western, γυρισμένο στο δάσος της Φολόης η «Αγέλη Προβάτων» είναι η ταινία με τους λαμπερούς πρωταγωνιστές που κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου και η «Αγέλη προβάτων» η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Κανελλόπουλου θα κάνει την πρεμιέρα της την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του 62ου ΦΚΘ και αμέσως μετά θα προβληθεί στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου και στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ινδίας στην Γκόα.

Ο Θανάσης αδυνατεί να ξεπληρώσει το χρέος του στον Στέλιο. Όταν μαθαίνει πως κι ο Αποστόλης βρίσκεται στην ίδια θέση, του ζητά να συμμαχήσουν για να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία με τον Στέλιο. Κι ενώ βρίσκει κι άλλους πρόθυμους να τον ακολουθήσουν, δύο νεαροί μικροεγκληματίες φτάνουν στην πόλη για να εκφοβίσουν αυτούς που χρωστούν στον τοκογλύφο.

Ένα σύγχρονο western, γυρισμένο στην Αρκαδία, η «Αγέλη Προβάτων» εκτός από την καθαρή αφηγηματική της γραμμή έχει να επιδείξει και ένα πολυάριθμο ensemble χαρακτήρων παιγμένο από ένα λαμπερό καστ: Δημήτρης Λάλος, Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Βασιλώττος, Λευτέρης Πολυχρόνης, Δημήτρης Λιόλιος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Κίμωνας Κουρής, Γιώργος Βαλαής. Δείτε τι τρέιλερ της ταινίας

Γιατί μία ταινία γουέστερν

Σε σχέση με τις καταβολές της ταινίας και τις αναφορές της, ο Δημήτρης Κανελλόπουλος σημειώνει: «Μεγαλώνοντας τη δεκαετία του 70 σε μια σχετικά απομονωμένη επαρχία, τα ερεθίσματα και οι πληροφορίες δεν ήταν πολλά και πολύ συχνά η φαντασία αναλάμβανε δράση. Ένα από τα πράγματα από όπου η φαντασία αντλούσε υλικό ήταν οι αμερικάνικες ταινίες των δεκαετιών του 40, 50 και 60, που έπαιζε η τηλεόραση τα σαββατοκύριακα. Western και film noir.

Όταν λοιπόν ξεκίνησα να γράφω το σενάριο της «Αγέλης Προβάτων», κατάλαβα πως ασυνείδητα έγραφα ένα western. Κι αυτό όχι τόσο για το ηρωικό του ύφος και τη δράση, όσο για τον τρόπο που απλοί και ανυποψίαστοι άνθρωποι, ολόκληρες μικρές κοινωνίες που ζουν σε μια φαινομενική κανονικότητα, εμπλέκονται ξαφνικά σε καταστάσεις ακραίες και βίαιες.

Το western μπορεί να υπάρξει παντού χωρικά και χρονικά, ακόμα και στην Ελλάδα του σήμερα. Αρκούν για να το συνθέσουν μια μικρή επαρχιακή πόλη, μια ομάδα ντόπιων και δυο ξένοι, ένα καφενείο και ένα μπαρ, ένα παρηκμασμένο μοτέλ, μερικά αυτοκίνητα και μια γερή δόση τοξικής αρρενωπότητας».

agelh-probaton

Αγέλη Προβάτων | Σενάριο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κανελλόπουλος | Παραγωγοί: Ελίνα Ψύκου, Κωνσταντίνα Σταυρια

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση