HomeΕΛΛΑΔΑΑπονομή του BCS Academic Membership στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Απονομή του BCS Academic Membership στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, σε ότι αφορά το επίπεδο των σπουδών και της επαγγελματικής κατάρτισης στην Πληροφορική στην Ελλάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε επίσημη Τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 στην Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία, απονεμήθηκε η εξαιρετικά υψηλή διάκριση του BCS [British Computer Society] Academic Membership στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Την τελετή τίμησε με ομιλία του η Αυτού Εξοχότης ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Matthew Lodge.

Ακολούθως παρέθεσε ομιλία ο Πρόεδρος του BCS στην Ελλάδα και Fellow του BCS κ. Χρήστος Σταυρουλάκης, ο οποίος απένειμε τον τίτλο BCS Academic Membership στον Principal του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κ. Δημήτριο Διαμαντή.

Εκ μέρους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ομιλίες παρέθεσαν οι Καθηγητές Δρ Τρίαντ Φλουρής, Vice PrincipalAcademic Affairs, και Αντώνιος Μουχταρόπουλος, Dean of Digital Learning & EdTech.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία της, εκ μέρους του Βρετανικού Συμβουλίου, η κα Κατερίνα Φεγγάρου, Education Marketing Manager. Μετά το πέρας των ομιλιών, παρατέθηκε δεξίωση.

Στα πλαίσια των σημαντικών ευεργετημάτων του BCS Academic Membership, 400 Φοιτητές Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου γίνονται Student Members του BCS, και εντάσσονται σε Student Chapter του BCS που θα λειτουργήσει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Επίσης 20 Καθηγητές Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου γίνονται Professional Members του BCS.

Οι Φοιτητές και οι Καθηγητές Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, θα έχουν πλήρη πρόσβαση στις ανεκτίμητες επιστημονικές πηγές του BCS, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν πάνω από 1000 online BCS courses, καθώς επίσης και σε εξειδικευμένους Mentors του BCS, για όλα τα θέματα Πληροφορικής.

Παράλληλα θα μπορούν να συμμετέχουν στα κορυφαία Επιστημονικά Συνέδρια και Σεμινάρια του BCS, και να χρησιμοποιούν την προηγμένη τεχνολογική υποδομή και τις διακεκριμένες μεθοδολογίες Πληροφορικής του BCS.

Για τον σκοπό αυτό, κατασκευάστηκε στο web site του BCS, ειδικό portal για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το οποίο θα μπορεί στο εξής να χρησιμοποιεί τα λογότυπα του BCS καταδεικνύοντας την ιδιότητα του ως Academic Member του BCS.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, σε ότι αφορά το επίπεδο των σπουδών και της επαγγελματικής κατάρτισης στην Πληροφορική στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της απαιτητικής διαδικασίας του BCS, για την ανακήρυξη ενός Πανεπιστημίου σε BCS Academic Member, διαδικασία που ολοκλήρωσε με επιτυχία το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα. Διαθέτει 8 Campuses σε Αθήνα, Πειραιά, Μαρούσι, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης Ρόδο και Πάτρα, όπου οι Φοιτητές Πληροφορικής διδάσκονται τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των διακεκριμένων Βρετανικών Πανεπιστημίων Oxford Brookes University και University of East London – τα οποία είναι εγκεκριμένα (accredited) από το BCS – και λαμβάνουν πτυχία των Πανεπιστημίων αυτών.

Το BCS είναι ο κορυφαίος Φορέας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής διεθνώς. Ιδρύθηκε το 1957 στην Μεγάλη Βρετανία, λειτουργεί με Royal charter, και σήμερα αριθμεί 75.000 Μέλη σε 160 Χώρες.

Το BCS λειτουργεί 50 Επιστημονικά Τμήματα, 50 τοπικά Παραρτήματα, 40 Πανεπιστημιακά Παραρτήματα και 15 Διεθνή Τμήματα, ενώ στην Ελλάδα λειτουργεί Διεθνές Τμήμα και Γραφεία από το 2006.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση