HomeHL-TOPΓυναικοκτονίες στην Κρήτη: 14 δολοφονίες γυναικών που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Γυναικοκτονίες στην Κρήτη: 14 δολοφονίες γυναικών που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Από το 2016 μέχρι και σήμερα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει τον τελευταίο καιρό και στη χώρα μας οι δολοφονίες γυναικών.

Στην Κρήτη, τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν σημειωθεί δεκατέσσερις συνολικά γυναικοκτονίες ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως κάθε χρόνο οι δολοφονίες αυτές ολοένα και αυξάνονται.

Με αφορμή το τελευταίο έγκλημα με θύμα μία γυναίκα από τον πρώην σύζυγό της στην Περιστερά Ιεράπετρας το cretapost σας παρουσιάζει τις γυναικτονίες που έχουν σημειωθεί σε όλη την Κρήτη από το 2016 μέχρι και σήμερα.

Από τις 13 δολοφονίες γυναικών, οι 9 αφορούν ενδοοικογενειακή βία καθώς οι άτυχες γυναίκες έχασαν την ζωή τους από τα χέρια συζύγων ή συντρόφων.

Παράλληλα όμως, υπήρξε και μία υπόθεση που απασχόλησε τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή ΜΜΕ που δεν είχε να κάνει με θύμα ενδοοικογενειακής βίας αλλά «αρρωστημένων» συμπεριφορών. Πρόκειται για την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο, Σούζαν Ήτον που βρέθηκε νεκρή σε μία σπηλιά στα Χανιά.

Παράλληλα, σε αυτά τα πέντε χρόνια υπάρχουν δολοφονίες που έχουν μείνει ανεξιχνίαστες καθώς και γυναίκες που δεν έχουν βρεθεί το πτώμα τους. Σ’ αυτήν την περίπτωση εντάσσεται και η εξαφάνιση – θρίλερ, όπως χαρακτηρίστηκε, της 37χρονης εγκύου στο Ρέθυμνο τον Μάιο του 2018.

Δείτε αναλυτικά τις γυναικοκτονίες που σημειώθηκαν στην Κρήτη από το 2016 έως σήμερα:

5 Μαρτίου 2016: Οικογενειακή τραγωδία στον Σταλό Χανίων – Σκότωσε την γυναίκα του και πυροβόλησε τον γιο του

Μία οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου στον Σταλό Χανίων όταν ένας 61χρονος σκότωσε με όπλο την 48χρονη γυναίκα του και τραυμάτισε σοβαρά τον 21χρονο γιο του.

Όπως είχε αναδείξει το cretapost, ο 61χρονος μετά από καυγά που είχε με συγγενικό του πρόσωπο που βρισκόταν στο σπίτι του έπιασε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Οι σφαίρες βρήκαν την σύζυγό του, που πέθανε ακαριαία, καθώς και τον 21χρονο γιο του που τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύτηκε για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο.

22 Μαρτίου 2017: Σκότωσε την γυναίκα του και το παρουσίασε ως αυτοκτονία

Ένας 49χρονος σκοτώνει την γυναίκα του στην Καλληδονία Χανίων και το παρουσιάζει ως αυτοκτονία.

Ο ίδιος, το βράδυ της 22ης Μαρτίου, ειδοποιεί την αστυνομία λέγοντας πως βρήκε την γυναίκα του σε μία λίμνη αίματος εικάζοντας ότι πρόκειται για αυτοκτονία καθώς δίπλα στο σώμα της ήταν ένα όπλο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί κατά την προανάκριση διαπίστωσαν πως ο 49χρονος πυροβόλησε στο κεφάλι την σύζυγό του σκοτώνοντάς την.

2 Οκτωβρίου 2017: Δολοφονήθηκε ηλικιωμένη γυναίκα

Στις 2 Οκτωβρίου του 2017 εντοπίζεται μία 84χρονη νεκρή μέσα στο σπίτι της. Το άψυχο σώμα της αντίκρισε μία γειτόνισσά της που την έψαχνε.

Αμέσως ειδοποίησε τις αρχές ενώ η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια καθώς έφερε αρκετά χτυπήματα στο κεφάλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έγκλημα παραμένει ακόμα ανεξιχνίαστο.

11 Μαΐου 2018: Αντονίνα Ζόεβα: Η εξαφάνιση που μετατράπηκε σε… δολοφονία – Ακόμα δεν έχει βρεθεί το πτώμα

Στις 11 Μαΐου του 2018 δηλώνεται η εξαφάνιση της 38χρονης Αντονίνας (Τόνιας) Ζόεβα στο Ρέθυμνο με τις αρχές να την αναζητούν. Κατά τη διάρκεια των ερευνών διαπίστωσαν πως ο τελευταίος άνδρας που την είχε δει ήταν ένας 59χρονος δημοτικός υπάλληλος με τον οποίο διατηρούσε κάποιες σχέσεις.

 

egklhma-tonia2

Όσο περνούσε ο καιρός οι αστυνομικοί βρήκαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του δημοτικού υπαλλήλου (μεταξύ αυτών αίμα στο αυτοκίνητό του που άνηκε στην 38χρονη) και τον συνέλαβαν καθώς πλέον είχαν βγάλει το συμπέρασμα ότι η Τόνια έπεσε θύμα δολοφονίας.

Ο 59χρονος, αν και αρνήθηκε τα πάντα, προφυλακίστηκε για το συγκεκριμένο έγκλημα ενώ ακόμα και τώρα το πτώμα της 38χρονης δεν έχει βρεθεί.

12 Οκτωβρίου 2018: Σκότωσε την 53χρονη κουνιάδα του με.. 50 μαχαιριές

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε το πρωί της 10ης Οκτωβρίου στο Ηράκλειο. Τότε ένας 60χρονος άνδρας πήγε σε καφετέρια που διατηρεί η ανιψιά του στα Δειλινά και σκότωσε την πρώην κουνιάδα του, την 53χρονη, Μαρίνα Τζωρμπατζάκη.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα η 53χρονη έφερε 50 μαχαιριές στο σώμα της. Ο 60χρονος συνελήφθη και προφυλακίστηκε ενώ λίγο πριν την δίκη αυτοκτόνησε μέσα στις φυλακές.

 

10-oktobrioy-egklhma-deilina-exo-750x375

4 Μαρτίου 2019: Έπνιξε τη σύζυγό του με τα ίδια του τα χέρια!

Το πρωί της 4ης Μαρτίου ένα στυγερό έγκλημα συγκλονίζει την Σητεία: Ο 36χρονος Γ.Ρ. έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια την 32χρονη εν διαστάσει σύζυγό του Κατερίνα.

Όλα συνέβησαν το πρωί όταν η άτυχη Κατερίνα ζήτησε άδεια από την δουλειά της για να πάει με το παιδί της στον γιατρό για εμβόλιο. Ωστόσο, όταν έφτασε σπίτι της τηλεφώνησε ο σύζυγός της κι άρχισε ο καυγάς. Όταν έκλεισε το τηλέφωνο ο 36χρονος πήγε από το σπίτι και συνέχισε η έντονη λογομαχία ενώ κάποια στιγμή τα πράγματα ξέφυγαν και ο δράστης τύλιξε τα χέρια του γύρω από το λαιμό της Κατερίνας και την σκότωσε.

Λίγες μέρες μετά ο 36χρονος προφυλακίζεται με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

 

21 Μαΐου 2019: Σκότωσε τη σύντροφο του και αυτοκτόνησε!

Μία ακόμα τραγωδία γράφεται στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Χαλέπας καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Μαΐου ένας 47χρονος σκότωσε την 49χρονη σύντροφό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Τα άψυχα σώματα και των δύο εντόπισε η κόρη της 49χρονης και ειδοποίησε τις αρχές. Όπως διαπιστώθηκε, μετά την ιατροδικαστική εξέταση, ο 47χρονος πυροβόλησε επτά φορές την σύντροφό του και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του και έκοψε το νήμα της ζωής του.

8 Ιουλίου 2019: Νεκρή μέσα σε μία σπηλιά εντοπίζεται η Αμερικανίδα βιολόγος Suzanne Eaton

Ίσως μία από τις πιο περίεργες δολοφονίες που έχουν απασχολήσει τις ελληνικές αρχές έρχεται στο… φως της δημοσιότητας το βράδυ της 8ης Ιουλίου όταν σε μία σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά εντοπίζεται το άψυχο σώμα της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί στις 2 Ιουλίου.

Από την πρώτη στιγμή ήταν βέβαιο πως η σορός της μεταφέρθηκε σε αυτό το δύσβατο σημείο με τις αρχές να ερευνούν την υπόθεση, η οποία είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα τόσο από ελληνικά όσο και από διεθνή ΜΜΕ.

Λίγες μέρες μετά, οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον 27χρονο Γ.Π. ο οποίος ομολογεί πως αφού χτύπησε με το αυτοκίνητό του την 60χρονη, την μετέφερε στο σημείο όπου βρίσκεται η σπηλιά και την βίασε όταν εκείνη ήταν αναίσθητη. Μόλις ολοκλήρωσε την πράξη του έβαλε το άψυχο σώμα της στη σπηλιά.

Εξαιτίας της προχωρημένης σήψης του σώματος της 60χρονης το ιατροδικαστικό πόρισμα δεν ήταν σαφές για τον βιασμό αλλά και για το «δέσιμο» της υπόθεσης με την ομολογία.

eaton-shmeio-dolofonias-1

Ο 27χρονος κατ’ ομολογία δράστης, ο οποίος προφυλακίστηκε, μεταφέρθηκε αρχικά στις φυλακές της Τρίπολης ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού προκειμένου να περάσει από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Για αρκετούς μήνες ο 27χρονος επέμενε στην ομολογία του ωστόσο στις αρχές Οκτωβρίου βγαίνουν τα αποτελέσματα της εξέτασης dna της σορού της 60χρονης, τα οποία αναφέρουν πως δεν προκύπτει βιασμός.

Αρχές Δεκεμβρίου, ο δράστης, που βρίσκεται στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, φαίνεται να αλλάζει την ομολογία του ισχυριζόμενος πλέον πως δεν βίασε την 60χρονη ωστόσο το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικά και του επέβαλε ισόβια ποινή κάθειρξης.

28 Νοεμβρίου 2019: Μετά από καυγά σκότωσε την σύντροφό του

Το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου εντοπίζεται νεκρή μία 31χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στον Μασταμπά.

Αρχικά ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε υπερβολική δόση ναρκωτικών ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε καθαρά ότι πρόκειται για δολοφονία. Κύριος ύποπτος ο 40χρονος σύντροφός της ο οποίος τελικά συνελήφθη και προφυλακίστηκε καθώς φαίνεται πως μετά από καυγά η κατάσταση ξέφυγε και της προκάλεσε θανατηφόρα τραύματα.

22 Δεκεμβρίου 2019: Σκότωσε την σύζυγό του μετά από νυχτερινή διασκέδαση

Ένα ακόμα έγκλημα σημειώθηκε στην Κρήτη λίγο πριν την εκπνοή του 2019. Ο 54χρονος Κ.Λ. πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετικό όπλο την 33χρονο σύζυγό του, Αδαμαντία, στη Νέα Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο.

Το ζευγάρι είχε πάει να διασκεδάσει σε ένα ουζερί στην περιοχή και όταν επέστρεψαν ακολούθησε καυγάς με τον 54χρονο να σκοτώνει εν ψυχρώ την σύζυγό του.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής η 33χρονη Αδαμαντία ήταν θύμα χρόνιας ενδοοικογενειακής βίας. Το ζευγάρι είχε ένα 4χρονο παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο 54χρονος τρεις μέρες μετά προφυλακίζεται με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

26 Οκτωβρίου 2020: Μαχαίρωσε 15 φορές την μητέρα του

Στις 26 Οκτωβρίου ένας 42χρονος, βρισκόμενος υπό την επήρεια φαρμάκων, επιτίθεται με μαχαίρι στη μητέρα και την αδερφή του στο σπίτι τους, στον Μασταμπά Ηρακλείου, και στη συνέχεια αυτοτραυματίζεται.

Η 92χρονη μητέρα μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου και λίγες ώρες μετά αφήνει την τελευταία της πνοή καθώς στο σώμα της έφερε 15 μαχαιριές.

Αντίθετα, η αδερφή του που φέρει τραύματα από μαχαίρι στον τράχηλο και στα άνω άκρα παίρνει εξιτήριο λίγο καιρό.

Την ίδια ώρα, ο 42χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Εντατική καθώς έφερε βαθύ τραύμα στο στήθος.

17 Ιανουαρίου 2021: Έγκλημα στα Μεσκλα – Σκότωσε τη σύντροφό του

Ένας 48χρονος Νορβηγός σκοτώνει με 14 μαχαιριές την 54χρονο σύντροφό του στα Μεσκλά Χανίων και στη συνέχεια ενημερώνει τα παιδιά της για την πράξη του. Στη συνέχεια παίρνει το αυτοκίνητό του και πηγαίνει στην περιοχή των Λινοπεραμάτων στο Ηράκλειο όπου προσπαθεί να αυτοκτονήσει βάζοντας ένα λάστιχο από την εξάτμιση στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

 

rglhma-meskla

Οι αστυνομικοί που τον αναζητούσαν τον εντόπισαν λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του και τον συνέλαβαν. Ο ίδιος λίγες η ημέρες μετά προφυλακίζεται.

8 Αυγούστου 2021: 49χρονος δολοφονεί την 47χρονη Σταυρούλα στο Ρέθυμνο και μετά αυτοκτονεί

Το απόγευμα της Κυριακή 8 Αυγούστου ο 49χρονος επισκέπτεται την επιχείρηση της 47χρονης Σταυρούλας στο Πάνορμο του Ρεθύμνου και με κυνηγετική καραμπίνα την πυροβόλησε στην πλάτη με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Μάλιστα από τα σκάγια τραυματίστηκε στο χέρι και ένας τουρίστας. Ο 49χρονος μετά την πράξη του πηγαίνει με το αυτοκίνητό του σ’ ένα απόμερο μέρος και αυτοπυροβολείται. Οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν και τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Λίγες ημέρες αργότερα ο 49χρονος υποκύπτει στα τραύματά του.

egklhma-rethymno-stayroyla

 

30 Οκτωβρίου 2021: Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 48χρονη πρώην σύζυγό του

Στις 30 Οκτωβρίου του 2021 ένας 54χρονος μαχαιρώνει μέχρι θανάτου την 48χρονη, Νεκταρία η οποία είναι πρώην σύζυγός του. Ο ίδιος φαίνεται ότι της έστησε… καρτέρι όταν εκείνη πήγε για δοκιμαστικό σε μία νέα δουλειά σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Περιστερά Ιεράπετρας και εντός του πάρκινγκ αφού την εμβόλισε με το μηχανάκι του, την κυνήγησε και την σκότωσε μαχαιρώνοντάς την 18 συνολικά φορές.

egklhma-ierapetra-cover-1200

Στη συνέχεια πήγε σε έναν γκρεμό, που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο, και απειλούσε να αυτοκτονήσει ενώ αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε προκαλώντας δύο επιπόλαια τραύματα στο αριστερό του στήθος.

Μετά από 7 ώρες διαπραγματεύσεων με την ΕΛ.ΑΣ. και τον γιο του τελικά ο 54χρονος πείστηκε να μην αυτοκτονήσει και παραδόθηκε στις αρχές ενώ λίγες ημέρες μετά προφυλακίστηκε.

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ – ΘΡΙΛΕΡ

Άφαντη η 37χρονη έγκυος που πιθανότατα δολοφονήθηκε

Μία εξαφάνιση θρίλερ αποκαλύπτεται στις 11 Μαΐου του 2018 στην Κρήτη με πρωταγωνίστρια την 37χρονη Βουλγάρα έγκυο Ντεσι Ιλίεβα.

Η 37χρονη είχε σχέση με έναν 45χρονο, ο οποίος ήταν πατέρας του αγέννητου παιδιού της. Στις 2 Μαΐου χάνονται τα ίχνη της ενώ η τελευταία επικοινωνία που είχε ήταν με την μητέρα της που της είπε πως θα πήγαινε μία βόλτα με τον φίλο της.

 

1-maioy-ntesi-2

Λίγες ημέρες μετά ο 45χρονος βρίσκεται απαγχονισμένος στο Κεραμέ Ρεθύμνου απ’ όπου καταγόταν ενώ εξετάζεται αν ο ίδιος είχε κάποια σχέση με την εξαφάνιση της 37χρονης. Οι έρευνες των αρχών στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση ενώ το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια ωστόσο ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί η υπόθεση.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση