HomeHL-9Αιματηρό επεισόδιο στο Ασήμι: Διέκοψε για τέλη του μήνα το δικαστήριο

Αιματηρό επεισόδιο στο Ασήμι: Διέκοψε για τέλη του μήνα το δικαστήριο

Λίγες ώρες μετά τη βάφτιση που επέφερε τον… σασμό στις δύο οικογένειες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ξεκίνησε η πολύκροτη υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων που διαδραματίστηκαν τον περυσινό Φεβρουάριο ανάμεσα σε δύο μέλη γνωστών οικογενειών.

Στο εδώλιο κάθονται… 12 συνολικά άτομα τα οποία κατηγορούνται για ένοπλες επιθέσεις, εκβιασμούς, ζωοκλοπές και άλλες έκνομες πράξεις.

Μάλιστα, η δίκη αυτή ξεκίνησε λίγες ώρες μετά τη βάφτιση ενός 7χρονου κοριτσιού στις φυλακές της Αγιάς που φαίνεται να έφερε τον «σασμό» στις δύο αυτές οικογένειες.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν μία σειρά μαρτύρων ενώ στη συνέχεια το δικαστήριο διέκοψε για τις 30 Νοεμβρίου οπότε και θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.

Τι αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα

Το πρώτο ένοπλο επεισόδιο σημειώνεται το βράδυ της 8ης  Φεβρουαρίου του 2020, έξω από σούπερ μάρκετ, στο Ασήμι. Ο 40χρονος πηγαίνει στο ραντεβού ανυποψίαστος. Ο 30χρονος τού επιτίθεται με τα χέρια και στην συνέχεια μαζί με τον αδερφό του πυροβολούν προς το μέρος του 40χρονου, ο οποίος τραυματίζεται στο αριστερό χέρι από τα πυρά του μικρότερου αδερφού.

Των πυροβολισμών ακολούθησαν διαπραγματεύσεις από οικείους των δύο πλευρών ώστε να επέλθει σασμός. Η οικογένεια των δύο αδερφών απαιτεί να μην μεταβαίνουν ο 40χρονος και μέλη της οικογένειας του στο Ασήμι, για κάποιο χρονικό διάστημα.

Δύο ημέρες μετά, στις 10 Φεβρουαρίου, ο 40χρονος παραβιάζει την άτυπη συμφωνία και μεταβαίνει στο Ασήμι, μαζί με τον αδερφό του και ένα ακόμα άτομο. Τότε, εκτυλίσσεται το δεύτερο ένοπλο επεισόδιο, μέρα-μεσημέρι, στον κεντρικό του Ασημίου, με τις σφαίρες να φεύγουν δεξιά και αριστερά. Με βάση το υλικό από κάμερες ασφαλείας, ο 30χρονος που ήταν στο αυτοκίνητο με την σύζυγο του, έκανε αναστροφή για να επιστρέψει στο σημείο που είδε τους άλλους και να πυροβολήσει εναντίον τους, όμως το πιστόλι του φαίνεται να έπαθε εμπλοκή. Αναφέρεται ακόμα ότι ο 40χρονος, ο οποίος επίσης επέβαινε σε αυτοκίνητο, εγκλωβίστηκε εντός αυτού εξαιτίας τροχαίου που προκλήθηκε από άλλο οδηγό, ο οποίος τρομοκρατήθηκε από τις ρίψεις των πυροβολισμών. Για λογαριασμό του 40χρονου, τους πυροβολισμούς φέρεται να ανταπέδωσε ο αδερφός του.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να ανατρέψουν τα όσα τους αποδίδονται αλλά και τα όσα ακούγονται στις τηλεφωνικές επικοινωνίες. Ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και ότι πυροβόλησε στον αέρα. Ο αδερφός του φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν καν στο ένοπλο περιστατικό και απέδωσε τα λεγόμενά του στο τηλέφωνο στην επιθυμία του να εντυπωσιάσει. Ο 40χρονος πάλι φέρεται να ισχυρίστηκε ότι χτύπησε στο χέρι από τροχαίο και ότι αρέσκονται στις μεγάλες κουβέντες μεταξύ τους αλλά δεν κάνουν τίποτα στην πραγματικότητα.

Με βάση το βούλευμα, το οποίο  εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, παραπέμπονται να δικαστούν συνολικά 12 άτομα με διάφορες κατηγορίες,  τόσο σε σχέση με τα δύο ένοπλα περιστατικά όσο επίσης με τα όσα αποδίδονται για κλοπές αυτοκινήτων και εκβιάσεις καθώς και ζωοκλοπές. Να σημειωθεί ότι στη φυλακή παραμένουν εδώ και 16 μήνες τρεις από τους εμπλεκόμενους στα ένοπλα επεισόδια του Ασημίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση