HomeΚΟΣΜΟΣΝτράγκι: «Ηταν ένα εξαιρετικό G20 -Να κριθούμε για όσα θα κάνουμε, όχι για όσα λέμε»

Ντράγκι: «Ηταν ένα εξαιρετικό G20 -Να κριθούμε για όσα θα κάνουμε, όχι για όσα λέμε»

Το φετινό G20 πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της G20, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, χαρακτήρισε τη διοργάνωση της διάσκεψης «μια απόλυτη, εξαιρετική επιτυχία».

«Τα τελευταία χρόνια οι χώρες της G20 δεν εργάζονταν σε τόσο στενή επαφή. Τώρα, όμως, άλλαξε κάτι. Και αναφέρομαι σε θέματα όπως είναι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, των ανισοτήτων, οι νέες προκλήσεις», είπε ο κ. Ντράγκι.

Πρόσθεσε ότι, τα σημερινά αποτελέσματα «είναι συνέπεια προσπαθειών που διήρκεσαν έναν ολόκληρο χρόνο, και οδήγησαν στην έγκριση της κατώτατης διεθνούς φορολόγησης, στην αύξηση της διάθεσης εμβολίων κατά της Covid-19 για τις φτωχότερες χώρες, στην στενότερη επαφή της χρηματοοικονομικής πραγματικότητας με τις ανάγκες του τομέα της υγείας».

«Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, θέλω να τονίσω ότι είναι η πρώτη φορά που δεσμευόμαστε να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, στον ενάμιση βαθμό, με την ανάληψη συγκεκριμένων και βραχυπρόθεσμων πρωτοβουλιών», σημείωσε ακόμη ο Ιταλός πρωθυπουργός

«Είμαστε υπερήφανοι για τα αποτελέσματα που πετύχαμε, αλλά είναι μόνον η αρχή», τόνισε ακόμη ο κ. Ντράγκι, για να προσθέσει: «Αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω μας τον άνθρακα, με την λήξη των χρηματοδοτήσεων των κέντρων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα εντός του 2021». Τέλος, ευχήθηκε «η διάσκεψη της Γλασκώβης για το κλίμα που ξεκινά σήμερα, να εξελιχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση