HomeHL-WorldΙαπωνία: Ενας 24χρονος ντυμένος με κοστούμι Joker ο δράστης της επίθεσης σε τρένο

Ιαπωνία: Ενας 24χρονος ντυμένος με κοστούμι Joker ο δράστης της επίθεσης σε τρένο

Ο αριθμός των τραυματιών ανέβηκε στους 17

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενας άνδρας 24 ετών, ο οποίος είχε ντυθεί με κοστούμι Joker (από τη δημοφιλή ταινία «Batman»), είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι μέσα σε βαγόνι τρένου στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα (τοπική ώρα) της Κυριακής 31 Οκτωβρίου σε επιβάτες μέσα σε έναν συρμό στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Πολλοί από τους επιβάτες μετέβαιναν σε πάρτι για τον εορτασμό του Halloween, όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ. Επίσης, ο αριθμός των τραυματιών ανέβηκε στους 17.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, οι τραυματίες είναι 15. Η δημόσια τηλεόραση NHK έκανε λόγο επίσης για 17 τραυματίες, εκ των οποίων ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 60 ετών, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο δράστης έριξε ένα εύφλεκτο υγρό μέσα στο βαγόνι και προκάλεσε μια μικρή φωτιά. Η Αστυνομία συνέλαβε επί τόπου τον νεαρό άνδρα που προκάλεσε όλα αυτά.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε τρένο της σιδηροδρομικής εταιρείας Keio με προορισμό το Σιντζούκου, τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο, στις 20:00 τοπική ώρα την ώρα ακριβώς που έκλειναν οι κάλπες μετά τις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Ενα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NHK δείχνει πλήθος επιβατών να προσπαθεί να βγει από τα παράθυρα του ακινητοποιημένου τρένου σε έναν σταθμό προαστίου δυτικά της πρωτεύουσας και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα φαίνεται μια μικρή φωτιά.

«Νόμιζα ότι ήταν ένα κόλπο για το Halloween», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Yomiuri. «Μετά είδα έναν άνδρα να πλησιάζει κραδαίνοντας ένα μαχαίρι», που όπως σημείωσε ήταν ματωμένο. Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν πολλούς πυροσβέστες, αστυνομικούς και οχήματα των πρώτων βοηθειών έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό όπου είχε σταματήσει το τρένο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση